Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü sırasında yola gübre döken tutukluyu affetti

CHP lideri: Demokrasiyi savunan, onu yaşatmayı ve yüceleştirmeyi görev edinmiş biri olarak özrünüzü kabul, hakkımı helal ediyorum

Fotoğraf: Twitter

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü sırasında konaklanan bölgedeki yola gübre döken kişiyi affetti.

2017 yılında gerçekleşen Adalet Yürüyüşü’nün 13. gününde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da konakladığı kampın önüne hayvan gübresi döken üç kişiden biri olan İlhami Çelik, “Zorla bir siyasi partinin faaliyetini engellemek” suçlamasıyla 3 yıl 9 ay hapis cezası aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çelik, haziran ayında cezaevinden CHP liderine bir mektup yazarak işlediği suç için özür diledi:

Sayın Başkanım, Ben o utanç verici eylemi size partinize yapmadım. Ama gene de sizden çok özür diliyor ve bayramınızı kutluyorum.

O dönem Çelik ile görüşen CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, “2 Haziran 2019 Pazar günü yapılan ve yaklaşık 30 dakika süren görüşmede İlhami Çelik, hangi kışkırtmalardan etkilenerek eylemi gerçekleştirdiklerini tüm ayrıntılarıyla anlatmıştır. Pişman olduğunu belirten İlhami Çelik eylemi ATV ve A Haber’de Adalet Yürüyüşünü ve Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan kışkırtıcı haberlerden etkilenerek gerçekleştirdiğini, pişman olduğunu, özür dilediğini ifade etti” dedi.

Kılıçdaroğlu da geçen günlerde Çelik’in mesajına yanıt verdi. Hürriyet’in aktardığına göre CHP liderinin Çelik’e verdiği cevap şöyle:

Ülkemize hak, hukuk ve adaleti getirmek inancıyla gerçekleştirdiğimiz yürüyüşü protesto etmek amacıyla yaptığınız eylem beni ve yol arkadaşlarımı derinden üzmüştür. Demokrasilerde eleştirmek sadece bir hak değildir, esas demokrasinin sürdürülebilmesi için elzem bir ihtiyaçtır. Ancak eleştirmenin de haliyle bazı sınırları olacaktır. Eleştirmek düzeyli olmalıdır. Eleştirerek muhatabınıza düşüncelerinizi aktararak onunla bunu tartışma fırsatı yaratmaktır. Kimseye kin, öfke duymam ve taşımam. Yaptığınız eylemden dolayı üzüntü ve pişmanlığınıza yürekten inanıyorum. Demokrasiyi savunan, onu yaşatmayı ve yüceleştirmeyi görev edinmiş biri olarak özrünüzü kabul, hakkımı helal ediyorum.”

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU