TDK’dan eleştiriler üzerine açıklama: Atatürk ile ilgili özel bir sayfa hazırlanıyor

TDK’nın sitesinde Atatürk’ün Vasiyesi, Nutuk Veri Tabanı gibi bölümler kaldırılmıştı

Fotoğraf: TDK

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) internet sitesinde yer alan “Atatürk’ün Vasiyeti, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe, Nutuk Veri Tabanı ve Kaşgarlı Mahmud” bölümlerinin kaldırılmasının ardından kurumdan açıklama geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu bölümlerin kaldırılmasının basına yansımasının ardından eleştirilerin hedefi olan TDK, sitede bir güncelleme yapıldığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

Kurumumuzun genel ağ sayfası (tdk.gov.tr) yenilenmiş ve sözlük veri tabanları ayrı bir sayfaya (sozluk.gov.tr) taşınmıştır. Genel ağ sayfamızdaki içeriklerin büyük bir bölümü, yeni sayfaya geçiş sırasında uyumlu hâle getirmek ve geliştirmek için geçici bir süreliğine kaldırılmıştır. Haberlerde anılmamış olmakla beraber genel ağ sayfamızdan yalnızca sözlüklerimiz ve bahsi geçen içerikler değil diğer bazı uygulamalar da geçici olarak kaldırılmıştır. Sayfamızın geliştirme, iyileştirme ve yenileme çalışmaları devam etmektedir. Haberlerde belirtilen ‘Kaşgarlı Mahmud’ ve ‘Nutuk Veri Tabanı’ uygulamaları kısa süre içerisinde sayfamızda yeni görünümüyle kullanıma sunulacaktır. ‘Atatürk’ün Vasiyeti’ ile ‘İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe’ bölümleri ise Atatürk ile ilgili özel bir sayfa hazırlığı yapıldığı için kaldırılmış olup bu sayfa hazırlandığında daha fazla bilgi ve belgeyle birlikte tekrar yayımlanacaktır.

Söz konusu bölümler akşam saatlerinde ana sayfaya tekrar eklendi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU