Sürpriz film bir kilometre taşına daha ulaştı

Yılın en kârlı yapımlarından biri olan romantik komedi, büyük bütçeli aksiyonları geride bırakıyor

Shakespeare'in Kuru Gürültü (Much Ado About Nothing) adlı eserinden esinlenen romantik komedi birbirinden nefret etmelerine rağmen Avustralya'daki bir düğünde çift gibi davranan iki kişiyi konu alıyor (Sony)

Köklü Amerikan dergisi Variety soruyor: 

Glen Powell ve Sydney Sweeney, yeni Julia Roberts ve George Clooney olabilir mi?

Sweeney ve Powell'ın romantik komedisi Senden Başka (Anyone But You), dünya çapındaki 200 milyon dolarlık hasılatıyla gişede önemli bir kilometre taşına ulaştı.

Yıldız isimlerin filmlerini geride bıraktı

Son yılların en yüksek gişe hasılatına ulaşan romantik komedisi olmayı başaran film, Julia Roberts'la George Clooney'nin başrolleri paylaştığı Cennete Bilet ve Sandra Bullock'ın Kayıp Şehir (The Lost City) gibi türün son örneklerini geride bıraktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

25 milyon dolar gibi düşük sayılabilecek bir bütçeyle çekilen film, ABD'de aralıkta gösterime girdi ancak gişe listelerinde kalmaya devam etti. 

Romantik komedinin ABD'deki bilet satışları 86,5 milyon dolara kadar ulaşırken, dünya çapında da 112,8 milyon dolar kazanmayı başardı.

Peki eleştirmenlerin "romantik komediyi kurtaran ikili" yorumunu yaptığı oyuncular için sırada ne var?

"Birlikte senaryo okuyoruz"

Powell, cumartesi gecesi Ekran Oyuncuları Derneği (SAG) Ödülleri'nde Variety'nin Kıdemli Kültür ve Etkinlik Editörü Marc Malkin'e "Sweeney'yle bol bol senaryo okuduklarını" söyledi.

35 yaşındaki aktör, ödül töreninde Sweeney'yle ne kadar uyumlu bir ikili olduklarından da bahsetti:

Sydney'yle ile çalışmak çok kolay ve çok eğlenceli. Kesinlikle bir sonraki şeyi bulmaya çalışıyoruz. Lütfen elinizdeki tüm senaryoları bize gönderin. Sydney her şeyi okuyor bu arada, hem de rekor sürede. Sanırım tanıdığım en hızlı okuyucu. Her şeyi okuyoruz ve sadece neyin mantıklı olduğunu, neyi izleyicilerin tepki vereceği bir şeye dönüştürebileceğimizi görmeye çalışıyoruz.

2023'ün en kârlı yapımlarından biri olan Senden Başka, Jason Statham'ın ABD'de 82,6 milyon dolar kazanan Meg 2: Çukur (Meg 2: The Trench) ve Marvel Sinematik Evreni'nin 84,5 milyon dolar hasılat yapan filmi The Marvels'ı geride bırakmıştı.

Senden Başka ayrıca, 2023'ün en yüksek hasılat yapan canlı aksiyon romantik komedisi olmuştu.

Filmin oyuncu kadrosunda Alexandra Shipp, GaTa, Michelle Hurd, Dermot Mulroney, Rachel Griffiths ve Bryan Brown da yer alıyor.

Film, Türkiye'de de 23 Şubat'ta gösterime girdi.


Independent Türkçe, ScreenRant, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU