Netanyahu’nun sayfası ‘Araplar hepimizi yok etmek istiyor’ mesajı paylaştı, Facebook’tan nefret söylemi yaptırımı geldi

Facebook, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun resmi hesabından kullanıcılara gönderilen bir mesajın Araplar'a yönelik nefret söylemi içerdiğini tespit etti. Sayfadaki sohbet robotu geçici olarak engellendi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu / Fotoğraf: Reuters / Amir Cohen

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun resmi sayfasındaki bir sohbet robotunun kullanıcılara gönderdiği mesajı, nefret söylemi içerdiği gerekçesiyle geçici süreliğine engelledi.

Netanyahu, 17 Eylül’de ülkede yapılacak genel seçimlerde aşırı muhafazakar ve milliyetçilerin oylarını kendisine çekmeye çalışıyor.

Bu politikayla uyumlu olarak sayfadaki sohbet robotu da kullanıcılara Netanyahu’nun sağcı bir politika izleyeceği belirttiği bir mesaj göndermişti.

Mesajda seçmenler Arap siyasilerin yer aldığı bir muhalefet koalisyonuna karşı uyarılarak, “Hepimizi -kadın, erkek ve çocuk- ortadan kaldırmak isteyen Araplara bel bağlayan sol-laik bir hükümet” ifadesi kullanılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Facebook yaptığı açıklamada Netanyahu’nun partisi Likud’un yönettiği sayfada bulunan sohbet robotunu 24 saatliğine askıya aldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada mesajın Facebook’un nefret söylemiyle mücadele politikasını ihlal ettiği belirtildi.

Nentanyahu: Arap ülkelerinde arkadaşlarım var

Netanyahu olayın ardından bir İsrail radyosuna verdiği röportajda mesajı kendisinin yazmadığını, bunun bir çalışanın hatasından kaynaklandığını söyledi.

İsrail Başbakanı “Mantıklı olun. Ben ciddi biriyim. Arap ülkelerinde arkadaşlarım var. Bu saçmalık da nedir?” dedi.

Netanyahu salı günü yaptığı açıklamada yeniden seçilirse İsrail’in doğu sınırı olarak tanımladığı Batı Şeria’daki Ürdün Vadisi ve Ölü Deniz’in kuzeyini ilhal edeceğini de söylemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU