Libya petrolü yeniden ‘kısmi kapanma’ döngüsüne girdi

Yetkililer ülkeye ‘kanserojen gaz’ girişine dair bir soruşturma yürütüyor

Libya Petrol Tesislerini Muhafızları

Libya Petrol Tesislerini Koruma Muhafızlarının haklarını ve mali alacaklarını korumak için ‘güneybatı bölgelerinde petrol ve doğal gaz taşıyan tüm sahaların ve hatların kapatıldığını’ duyurmasının ardından Libya petrolü bir kez daha ‘kısmi kapanma’ döngüsüne girdi. Muhafızlar yaptıkları açıklamada, Ulusal Birlik Hükümeti’ne (UBH) taleplerini karşılaması için 48 saatlik süre verdiklerini, ancak bir karşılık göremediklerini belirttiler. UBH Başbakanı Abdulhamid ed-Dibeybe’nin, alacaklarının kendilerine verilmesine ilişkin talimatlarının hala askıda olduğunu vurguladılar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhafızlar dün ‘devletin malına zarar vermeden birden fazla barışçıl gösteride dile getirdikleri meşru taleplerine cevap vermesi gereken yetkililerin kayıtsız tavrına’ ilişkin şikayetlerini dile getirmek üzere güney Libya’daki Kuzey Hamada sahasının önünde toplandı.

Bu arada Libya Savcılığı, Batı Libya’daki Zliten şehrinde bir kamyonun içinde kaçak olarak bulunan büyük miktarda zehirli metil bromür tüplerinin ele geçirilmesi süreciyle ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütüyor.

‘Kanserojen’ etkisi olan yasaklı gaz, son beş ayda ikinci, son bir yılda ise üçüncü kez ele geçirilen gaz oldu. Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre resmi makamlar, karadan veya denizden bu gazın ülkeye nasıl girdiği konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU