AB, Rusya’ya uyguladığı yaptırımların süresini 6 ay daha uzattı

AB, 2014’ten beri Rusya’ya uygulanan yaptırımların süresini 6 ay uzattı. Mal varlığı dondurulan ve seyahat yasağı uygulanan Rus vatandaşlarının sayısı 170'e, şirketlerin sayısı ise 44'e çıktı

Fotoğraf: AA

Avrupa Birliği (AB), 2014 yılından beri Ukrayna'yı istikrarsızlaştırdığı gerekçesiyle Rusya'ya uyguladığı kısıtlayıcı tedbirlerin süresini 6 ay daha uzatma kararı aldı.

AB Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamada, ‘Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve özgürlüğünü tehdit eden Rusya’ya karşı birliğin uyguladığı kısıtlayıcı tedbirlerin 15 Mart 2020'ye kadar uzatılmasına karar verildiği” belirtildi.

Yaptırımlar uyarınca mal varlığı dondurulan ve seyahat yasağı uygulanan Rus vatandaşı sayısı 170'e, şirket sayısı da 44'e çıktı.

Yaptırımlar Kırım’ın işgali ile başladı

Rusya’nın, Mart 2014'te Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol şehrini ilhak etmesinin ardından AB, ABD ve bazı ülkeler Rusya’ya ekonomik yaptırım uygulamaya başladı. Yaptırımlar kapsamında, 28 üye ülke, Rusya'ya silah satışı yapamıyor, 

Rusya'nın, petrol ve gaz sektörlerinde kullanılan bazı teknolojilerinin AB ülkeleri tarafından alınması kısıtlanıyor. Ayrıca Rus kamu bankaları, Avrupa'da finans sektöründen dışlanıyor. Yaptırımlar her 6 ayda bir uzatılıyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU