Tom Cruise, Oscar ödüllü yönetmenin filminde oynamaya hazırlanıyor

Film, 2015 yapımı Diriliş'ten bu yana Iñárritu'nun ilk İngilizce filmi olacak

(AFP)

Tom Cruise'un yönetmen Alejandro G. Iñárritu'nun yeni filminde başrol oynamaya hazırlandığı bildirildi.

Meksikalı sinemacının son İngilizce filmi, başrollerini Leonardo Di Caprio ve Tom Hardy'nin paylaştığı ve üç Oscar kazanan 2015 yapımı Diriliş'ti (The Revenant).

60 yaşındaki yönetmenin İspanyolca draması Bardo: Bir Avuç Doğrunun Yalan Yanlış Güncesi (Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths) 2022'de gösterime girmişti.

The Hollywood Reporter, yönetmenin bir sonraki film projesinin başrolünde 61 yaşındaki Cruise'un yer alacağını artık doğruladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olay örgüsünün detayları henüz açıklanmadı fakat Iñárritu, Sabina Berman, Alexander Dinelaris ve Nicolás Giacobone'nin senaryoyu halihazırda yazdığı bildirildi.

Warner Bros ve Legendary Entertainment projenin haklarını satın almak için görüşmeler yapıyor.

Önceki aylarda Cruise, Warner Bros'la münhasır olmayan bir anlaşma imzalayarak üçüncü bir Top Gun filminde Pete "Maverick" Mitchell rolüne geri döneceğini doğrulamıştı.

Paramount Pictures, Top Gun: Maverick'in senaristi Ehren Kruger'ı serinin üçüncü filmi üzerinde çalışmaya başlaması için görevlendirirken, Cruise'un rol arkadaşları Glen Powell ve Miles Teller'ın da rollerini yeniden canlandıracağı söyleniyor.

Cruise'un Iñárritu'yla işbirliği, aktörün son yıllarda tehlikeli performans ağırlıklı Top Gun ve Görevimiz Tehlike (Mission Impossible) serilerinde gösterdiğinden farklı bir yönünü sergileme vaadi taşıyor.

Iñárritu; Diriliş ve Bardo: Bir Avuç Doğrunun Yalan Yanlış Güncesi'nin yanı sıra Birdman, Paramparça Aşklar Köpekler (Amores Perros), Babil (Babel) ve 21 Gram (21 Grams) gibi beğeni toplayan filmlerin de arkasındaki isim.

Birdman'le 2014'te üç Oscar (En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Özgün Senaryo) elde eden yönetmenin, ertesi yıl da Diriliş'le En İyi Yönetmen ödülünü kazanmasıyla 65 yılın ardından ilk kez bir yönetmen bu ödüle üst üste layık görülmüştü.

Sinemacı, uzun yıllar Akademi'nin takdirini almayan DiCaprio'ya Diriliş'le En İyi Erkek Oyuncu ödülünü de kazandırdı. Cruise hiç Oscar kazanamadı fakat Doğum Günü Dört Temmuz (Born on the Fourth of July/1990) ve Yeni Bir Başlangıç'la (Jerry Maguire/1997) En İyi Erkek Oyuncu, Manolya'yla (Magnolia/2000) En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve Top Gun: Maverick'le (2023) En İyi Film olmak üzere 4 kez aday gösterildi.

Iñárritu 2022'de The Independent'a verdiği röportajda işlerinin "sinemayı özgürleştirerek" geleneksel doğrusal hikaye anlatımından çıkarmaya ve insan bilincinin daha karmaşık, daha dürüst diyarlarını incelemeye çalıştığını söylemişti.

Yönetmen "Geleneksel hikaye anlatımı çok sınırlı" demişti.

Bu inşa edilen bir şey. Hayatımızın gerçekliğinde, yaşamlarımız her gün zihnimizde dolaşan rasgele düşünceler, korkular, rüyalar, anılar, gelecek endişeleri ve geçmişin hayaletleriyle inşa ediliyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU