Saadet Partisi İstanbul adayı Aydın: Hiçbir partinin kaçış rampası olmayız

“Başka partilerin kendilerini birtakım oyları almak için konumlandırması durumunda olmayız”

Fotoğraf: Independent Türkçe

Saadet Partisi İstanbul adayı Birol Aydın, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında projelerini anlattı.

İstanbul’un sorunları ile ilgili araştırma çalışmaları yaptıklarını belirten Aydın, İstanbullunun gerçek sorununun ne deprem ne de trafik olmadığını gerçek sorunun ‘geçim sıkıntısı’ olduğunu kaydetti.

Tekinsizliğin kol gezdiği bir İstanbul’da yaşandığını söyleyen Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu şehre gittikçe yabancılaşıyoruz. Ekseriyetle mutlu değiliz. Bugün İstanbul’da aile huzuru tehdit altındadır. Maalesef fuhuş bazı semtleri ele geçirdi. İsraf ve yoksulluk iç içe geçti. İstanbul puslu ve karanlık bir şehre dönüştürüldü. Barınma krizi her yaştan insanımızın üzerinden silindir gibi geçiyor. Gençler, çaresiz, karı koca çalışmakla bir haneyi geçindiremiyorlar. Yaşlılarımız metro ve cami çıkışlarında çorap satıyor. Gıdaya erişmek lüks halinde geldi. İstanbul’da adım adım yutkunur hale geldik. İstanbul bir bütün olarak ahlaki yıkımla istila altındadır. İstanbul’da yaşayanların can emniyeti önemsenmiyor. Deprem riski öylece ortada dururken, her an yaşanacak kadar yakınken, mühür sahiplerinde hiç yaşanmayacak gibi bir kayıtsızlık var. Nezaket yok hükmünde, zorbalık geçer akçe odu. Üstte küçük bir azınlık sefa sürerken, altta kalan büyük kitlelerin hayatı gittikçe zorlaşıyor. İstanbul’da adalet mumla aranır hale geldi. Asla bu yaşadıklarımızdan umutsuzluğa kapılmayın. İstanbul’u düşmüş olduğu bu durumdan kurtaracak bir seçenek var. O seçenek milli görüş belediyeciliğidir. Bizim önceliğimiz İstanbul olacak.

“Başka partilerin kaçış rampası olmayız”

Aydın konuşmasında ayrıca şunları söyledi:

94’te Erdoğan İstanbul’da başarılı oldu da Şükrü Karatepe Kayseri’de başarısız mı oldu? Ahmet Bilgin Diyarbakır’da başarısız mı oldu? Başarı kişilere değil anlayışa bağlıdır. Biz bu süreçte de Tayyip Bey’i AK Parti Genel Başkanı değil Cumhurbaşkanımız olarak görüyoruz. Buna göre ilerliyoruz. Erbakan hocamızın ailesine hürmet ediyoruz ama siyasi bir yol yürüyoruz. Yeniden Refah Partili arkadaşlara başarılar diliyoruz ama biz hiçbir partinin kaçış rampası olmayız. Başka partilerin kendilerini bir takım oyları almak için konumlandırması durumunda olmayız. 23 yıldır biz bunu yaşıyoruz. Türkiye’de Milli Görüş diyen pek çok aktör devreye girdi ama biz Erbakan hocamızın bize emanet ettiği partinin neferleriyiz.

“Nüfus azalmadan sorunlar çözülmez”

İstanbul ile ilgili hazırladığı projelerin sunumu gerçekleştiren Aydın, hangi çalışmaları yapacaklarını planladıklarını belirterek projelerden şöyle söz etti:

Biz Tuzla İstasyon Mahallesi’ndeki koku sorunundan da Kadıköy’deki kafe ve barların ilerleyen saatlerde verdiği rahatsızlıktan da haberdarız. Biz çukurlu yamalı yolları da biliyoruz, çöp konteynerlarının yetersiz olduğunu da biliyoruz. Oy kaygısıyla ya da başka saiklerle asla yalan söylemeyecek, hakikatin köşelerini tırpanlamayacağız. İstanbul’un trafik sorunu yönetilir kılmak mümkündür. Ancak İstanbul’un nüfusu azalmadığı sürece bu sorunların kesin olarak çözülmesi mümkün değildir. Biz İstanubul’un nüfusunu azaltacak tedbirleri alacağız. Özellikle İstanbul’da bağlantısı olmayan, uzaktan çalışmaya uygun vatandaşlarımızın memleketlerinde ya da başka yerde yaşamasını teşvik edeceğiz. KİPTAŞ’ın Anadolu ve Trakya’da üreteceği nitelikli konutlarla bu projelere dahil olmak isteyen vatandaşlarımızın İstanbul’daki konutlarını takas etme imkanını tanıyacağız.

Kadınlar için pembe metrobüs

Güvenli ve konforlu bir toplu taşıma hayata geçirilecek. İBB olarak vatandaşlarımızın güvenli ve konforlu bir toplu taşıma hizmeti alması, önceleyeceğimiz konulardan birisi olacaktır. Bu bağlamda engelli vatandaşlarımıza, kadınlara ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza hizmet verecek ‘Pempe Metrobüs’ projesini hayata geçireceğiz.

Sokak köpekleri 

İstanbul’un sokaklarında köpek sürülerinin bir çocuğumuza daha dişlerini geçirmemesi için ne gerekiyorsa biz yapacağız.

İstanbul’da bir afet anında uzmanlıklarına en çok ihtiyaç duyacağımız meslek gruplarında yaşayan vatandaşlarımızın güvenliklerini en öncelikli olarak sağlayacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU