Nasrallah: Hamaney önderimizdir, İran'a herhangi bir saldırı olursa tarafsız kalmayacağız

Nasrallah, Amerika’nın İran, Suriye ve Filistin direniş hareketleri ile Lübnan ve Irak’a yönelik yaptırımlarını “zulüm” olarak nitelendirdi

Hasan Nasrallah / Fotoğraf: Şarku'l Avsat

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İran’a yönelik herhangi bir savaşın tüm bölgeyi ateşleyeceği ve "İsrail'in sona ereceği" konusunda uyarıda bulunarak “direniş hattının bir parçası olarak tarafsız değiliz ve tarafsız kalmayacağız” dedi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut’un güney banliyösü Dahiye'de düzenlenen Aşura günü etkinlikleri dolayısıyla yaptığı konuşmada Nasrallah, çeşitli konulara değindi. Nasrallah, Amerika’nın İran, Suriye ve Filistin direniş hareketleri ile Lübnan ve Irak’a yönelik yaptırımlarını “zulüm” olarak nitelendirdi.

"Yezid-Hüseyin, hak-batıl mücadelesinde tarafsız olmayacağız" diyen Nasrallah, şu açıklamayı yaptı:

Direniş ekseni konusundaki pozisyonumuzu bir kez daha yineliyoruz. Tarafsız değiliz ve hak-batıl, Yezid-Hüseyin mücadelesinde tarafsız olmayacağız. Sözde savaşın direniş eksenin sonu olduğunu söyleyenlere içtenlikle ve kararlılıkla diyorum ki; bu savaş İsrail’in sonunu getirecektir. Bu eksen, Amerikan varlığının ve hegemonyasının sonu olacaktır. Lübnan’da yaşayan bizler önderimizin, imamımızın İmam Seyyid Ali Hüseyin el-Hamaney olduğunu söylüyoruz. İran İslam Cumhuriyeti de eksenin kalbi, ana merkezi ve en güçlü destekçisidir.

Son İsrail saldırılarıyla ilgili olarak, Nasrallah şunları söyledi:

Lübnanlılar, iki İsrail İHA’sının Lübnan banliyölerine yaptığı saldırıya karşı birlik olarak, İsrail’in 2016 yılından beri yürürlükte olan angajman kurallarını değiştirme girişimini boşa çıkardı. Bugün ülkemizi korumak için caydırıcı gücümüzü güçlendireceğiz

Ayrıca, “Düşman Lübnan'a saldırırsa, bakanlık açıklamasında belirtildiği gibi, yasal ve meşru bir hak olarak Lübnan’ın egemenliğini ve onurunu savunma hakkına sahip olduğunu” vurgulayan Nasrallah şunları söyledi:

Bu yüzden, içerdeki gürültüden ve dışardan gelen tehditlerden uzak olarak şunu söylüyorum: Eğer Lübnan'a saldırılırsa bu saldırganlığa uygun bir cevap verilecektir. Lübnan bugün daha güçlü” Nasrallah, Lübnanlıları Lübnan’ın gücüne güvenmeye çağırarak yetkililerin, ABD ile petrol, doğalgaz ve sınırla ilgili diyaloglarda bu konuma uygun olarak davranmalarını istedi.

Nasrallah sözlerini bitirirken bir kez daha İran İslam Cumhuriyeti’nin direniş eksenin kalbi olduğunu söylerken direniş eksenin zafer dışında bir şey görmediğini ve kendilerinin ezilen halkların ümidi olduğunu belirtti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Hülya Şekerci

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU