Bomonti Bira Fabrikası'nın Şişli Müftülüğü'ne devrine karşı çıkanlardan "Bomonti İçin Hep Birlikte" bildirisi

Bomonti Bira Fabrikası'na ait bir bölümün Diyanet'e bağlı Şişli Müftülüğü’ne devredilmesinin gündeme gelmesi sonrası Şişlililer harekete geçti. Karara tepki gösteren Şişli sakinleri, bildiri dağıtıp imza kampanyası başlattı

1890 yılında Feriköy’de kurulan Bomonti Bira Fabrikası ve ona ait binalar, 1998'de "korunması gereken kültür varlığı" statüsüne alınarak tescil edilmişti / Fotoğraf: Twitter 

Bomonti Bira Fabrikası taşınmazlarının Diyanet İşleri'ne bağlı Şişli Müftülüğü'ne devredileceği haberleri Şişli sakinlerini harekete geçirdi.

Mahallelerine sahip çıkacaklarını belirten Şişlililer, komşularını konu hakkında bilgilendirmek ve birlik olma amacıyla bildiri dağıttı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Şişli’de dağıtılan “Bomonti İçin Hep Birlikte” başlıklı bildiride, Bomonti Bira Fabrikası taşınmazlarının Diyanet’e devredilmesine karşı çıkıldı, kararın gözden geçirilmesi gerketiği kaydedildi.

 

 

"Bomonti'nin Geleceği için Karar Ver"

“Söz hakkını kullan, sen de Bomonti’nin geleceği için karar ver” denilen bildiride, konu hakkında sivil toplum kuruluşları, semt sakinleri ve mahalle temsilcileri ile birlikte karar verilmesi gerektiği belirtildi.

Bildiride #BomontiHepimizinSemti etiketi kullanılırken, Şişli Merkez Mahalle Meclisi de change.org üzerinden imza kampanyası başlattı.

Hedefin en az 20 bin imzaya ulaşmak olduğu kaydedilen kampanyada şu ifadeler kullanıldı:

Şişli'nin tarihi ve kültürel mirası hakkında çok endişeliyiz! Bu tarihi binaların yıkılmasını istemiyoruz ve yıkım kararının hemen iptal edilmesini talep ediyoruz. Aslında geçmişte olduğu gibi, koruma altında olması gereken bu tarihi ve kültürel değerlerin, öncelikle korunmaya devam edilmesi; tabii ki, halkın kullanımına açılması; her yaştan ve her sosyoekonomik statüden yurttaşın yararlanabileceği, ulaşılabilir bir sosyal ve kültürel kamusal alan haline getirilmesini talep ediyoruz.

İBB, Diyanet ve Şişli Belediyesi görüşmesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Diyanet ve Şişli Belediyesi yetkililerinin önümüzdeki hafta bir araya gelmesi bekleniyor.

 

DAHA FAZLA HABER OKU