Sandalyesi kırılan İmamoğlu: Cumhurbaşkanı “israf yaptın” dedi, ben de “Sandalye kırıktı ama olsun ikinci sandalyeye daha sağlam oturuyoruz” yanıtını verdim

Çarşamba akşamı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Büyükşehir Belediyeleri Toplantısı'nda sandalyesi kırılarak yere düşen İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine "parasını öde" demediğini söyledi

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında büyükşehir belediye başkanları ile yapılan toplantıya ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toplantıda oturduğu sandalyenin kırıldığı medyaya yansıyan İmamoğlu, yaşananları gülerek şöyle anlattı:

Oturduğumuz koltuk durup, dururken kırıldı. Biraz yere düşer gibi olduk, düştük aslında...

Sayın Cumhurbaşkanı israf yaptın dedi. 'Parasını öde' dediğini duymadım ben. 

Ben de  'Bu israf değil, sandalye kırık. Olsun ama ikinci sandalyeye daha sağlam oturuyoruz' dedim. Böyle ilginç magazin bir durum oluştu.

Sandalye niye kırıktı? Onu Cumhurbaşkanlığı araştırsın. Ya sandalye firmasında bir arıza vardı , ya bakımını yapan da...

Oturduğumuz yerler belliydi. Alfabetik sıraya göre dizilmiş durumdaydık. 


 İmamoğlu, bir gazetecinin "Konuyla ilgili aklınızda bir soru işareti var mı?" şeklindeki sorusuna "Hayatta hiç kötü düşünerek bakmadım. Hep iyi düşünceyle baktım. Dün verimli bir toplantı oldu. Elbette daha iyi olabilirdi. Tümüyle seçilmiş belediye başkanları orada olabilirdi. Demokrasi adına sıkıntılar yaşanıyor. Keşke o arkadaşlarımız da orada olabilseydi. Her şeye rağmen iyi bir iletişimdir. Umarım burada kalmaz. Biz anlaşacağız. Kavga etmeyeceğiz" yanıtını verdi. 

Bir süre önce İBB’ye devredilen 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda (Esenler Otogarı) konuşan İmamoğlu, ayrıca şunları söyledi:

Bugün bir ara tespit yapmak istedim Otogar'da. Önce otopark kısmını İSPARK olarak teslim aldık. Akabinde otobüs giriş çıkışlarını da denetim altına aldık. Bütün kiracıların muhatabı artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi'dir. Dolayısıyla İBB mal sahibidir. Başkası değildir. Bu bir lütuf değil, 16 milyon insanın hakkını teslim almaktır.

Geçmişe dönük de usulsüz işlem varsa onlarla ilgili arkadaşlarım da takipçisi olacaktır. Biz otogarın, yeni bir otogara taşınmasını önemsiyoruz. Yeni otogarın nerede olması gerektiği konusunda ortak karar alacağız. Buranın sorunlarının çözümü için tarih vermek isitiyorum. Ekim sonu burayı tekrar ziyarete geleceğim.


Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU