Rabıta Genel Sekreteri’nin Balkanlar ziyareti büyük ilgi çekti

Şeyh Dr. İsa Arnavutluk’taki 200 yıldan daha eski olan büyük tarihi caminin minberinde vaaz verdi

Rabıta Genel Sekreteri Şeyh Dr. Muhammed el-İsa / Fotoğraf: Al Riyadh

Dünya İslam Birliği’nin (Rabıta), Bosna Parlamentosu ile işbirliği içerisinde, ‘Barış ve Bir Arada Yaşama Değerlerinin Desteklenmesi ve Pekiştirilmesi’ başlığı altında düzenlediği uluslararası konferans, Balkan ülkelerindeki medyanın büyük ilgisini çekti.

Rabıta Genel Sekreteri Şeyh Dr. Muhammed el-İsa’nın yanı sıra parlamento ve hükümet üyeleri ile dini ve toplumsal liderlerin geniş katılım gösterdiği konferansta, ‘Saraybosna Barış Mesajı Bildirgesi’ kabul edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diyalog kültürünün yayılması ve radikalizmle mücadele konusundaki çabaları ve girişimleri ile dünya genelinde tanınan Şeyh Dr. İsa, İslam’ın ılımlı mesajını başarıyla temsil etmesi nedeniyle Balkan ülkelerindeki Müslümanların gönlünde de özel bir yere sahip.

Hiç şüphe yok ki bugün dünya, Şeyh Dr. İsa’nın dünyanın çeşitli yerlerinde birçok küresel girişime liderlik eden Rabıta’daki başarılarına tanık oluyor.

Rabıta, merkezciliği ve ılımlılığı yayma, yakınlaşma ve diyalog girişimlerini benimseme alanında işbirliği yapacak hükümetler, parlamentolar ve uluslararası kuruluşlar için önemli bir ortak haline geldi.

Şeyh Dr. İsa Bosna’da, İslam’ın doğru ilkelerini tanıtmak, radikalizm ve fanatizmden uzak, gerçek İslam dininin hoşgörüsünü vurgulamak, sürekli bir arada yaşamayı, yasalara bağlılığı, şiddetin reddedilmesini teşvik etmek için diyalog dilinin önemine odaklandı ve topluluklar arasındaki çıkarların sağlanması çağrısında bulundu.

Hükümet ve parlamento üyelerinin yanı sıra konferansa katılanlar, Şeyh Dr. İsa’ya büyük saygı gösterdi.

Şeyh Dr. İsa ziyareti kapsamında, Arnavutluk Başmüftüsü’nün davetine cevaben, Arnavutluk’taki 200 yıldan daha eski olan büyük tarihi caminin minberinde vaaz verdi.

Bu öncü çabalar, bölgede ve küresel düzeyde kültürler ve dinler arasında anlayış ve barış köprüleri kurmaya katkıda bulunan sürdürülebilir bir etki sağlamak için Şeyh Dr. İsa’nın önderlik ettiği girişimleri sürdürmenin önemini gösteriyor.

Şeyh Dr. İsa’nın diyaloğu ve barış içinde bir arada yaşamayı teşvik etmedeki aktif rolü, dini bu liderlerin bu konudaki hayati rolünü yansıtıyor.

Aynı zamanda, daha barışçıl ve anlayışlı bir dünyaya ulaşmak için farklı halklar ve kültürler arasındaki iletişimin ve açıklığın önemini vurguluyor.

Şeyh Dr. İsa, inisiyatif alma ve dünyanın tüm halklarıyla iletişim kurma konusunda her zaman ön saflarda yer aldı.

Biz Balkanlar’da genel olarak onu hoş karşılıyoruz ve ziyaretinden mutluluk duyuyoruz, çünkü vizyonu net, merkezci ve ılımlı bir yaklaşıma dayanıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU