Putin Ruslara en az 3 çocuk sahibi olma çağrısında bulundu

Putin, “Büyümek ve gelişmek için en az 3 çocuğa ihtiyacınız var” dedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 23 Ocak 2024'te Rusya'nın Moskova kentinde düzenlenen “Rusya Expo Uluslararası Sergi ve Forumu” sırasında “Rusya Genel Aile ve Sevdikleri Forumu”nda konuşuyor / Fotoğraf: Reuters

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ‘Rus ailelere ulusun etnik kimliğini korumak için en az iki çocuk sahibi olmaları, ülkenin büyüyüp gelişmesi için ise üç veya daha fazla çocuk sahibi olmaları yönünde’ çağrıda bulundu.

Rusya, yaklaşık iki yıl önce Ukrayna'ya savaş açtığı günden bu yana ağır insan kayıpları yaşadı. Ancak kayıpların sayıları tam olarak açıklanmıyor ve yüzbinlerce kişi ya savaşa karşı oldukları ya da orduya çağrılmaktan korktukları için de ülkeden kaçıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reuters Haber Ajansı’nın haberine göre Putin, Ural bölgesindeki bir tank fabrikasındaki çalışanlara hitaben dün yaptığı konuşmada, “Rusya’nın kimliğini korumak isteyenler için her ailenin en az iki çocuğa sahip olması gerektiğini” belirtti.

Putin ayrıca “Eğer bir etnik grup veya Rusya’da yerleşik etnik grup olarak kalmak istiyorsak, en az iki çocuğa sahip olmamız gerekir. Eğer her aile sadece bir çocuk doğurursa, nüfus azalır. Büyümek ve gelişmek için en az 3 çocuğa ihtiyacınız var” ifadelerini kullandı.

Rusya’da nüfus, Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonra yirmi yıl boyunca kademeli olarak azaldı, bu durum alkol bağımlılığı gibi kronik sorunlar nedeniyle daha da kötüleşti.

Resmi İstatistik Bürosu, 2023 başında Rusya’nın nüfusunun 146,4 milyon olduğunu belirtti. Bu sayı, yaklaşık 20 yıl önceki 149 milyonun altına düşüşü ifade ediyor. Ancak Rusya’nın 2007 ile 2012 yılları arasındaki nüfusu 143 milyonun üzerinde idi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU