Muharrem İnce'nin "1600 okulda tuvalet yok" açıklamasına Bakanlık'tan yanıt: Tuvaletler bina dışında

Habertürk canlı yayınına katılan Muharrem İnce’nin “1600 okulda tuvalet yok” açıklamasa Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yalanlama geldi. Gazeteci Sevilay Yılman’a iletilen açıklamada tuvaletlerin kanalizasyon yapısı nedeniyle bina dışında olduğu söylendi

Amasya'da bir köy okulu, 2009-2010 öğretim yılının başlamasının ardından tadilata alınmış, çocukların eğitim-öğretimi köy kahvesine taşınmıştı/ Fotoğraf: İHA (Arşiv)

Aynı zamanda bir fizik öğretmeni de olan, CHP'nin eski milletvekili ve eski Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Türkiye'de 1600 okulda tuvalet olmadığını söyleyerek eğitim sistemine eleştiri getirdi. 

İnce'nin Habertürk canlı yayını sırasında yaptığı açıklamaya Milli Eğitim Bakanlığı'dan (MEB) yalanlama geldi. 

Yayına katılan gazetecilerden Habertürk yazarı Sevilay Yılman, MEB Basın Danışmanı Ubeydullah Yener'in kendisine mesaj attığını ve bazı köy okullarının tuvaletlerinin kanalizasyon yapısı nedeniyle bina dışında olduğunu söylediğini iletti. 

Muharrem İnce, Yener’in gönderdiği açıklamaya “Ona fotoğrafını gönderirim” dedi ve şöyle devam etti:

Sigaraya zam geliyor. 'Erdoğan sağlığımızı düşündüğü için zam geldi' deniyor. 

Benzine zam geliyor. 'O kadar çok trafik kazası oluyor ki gezmeyin diye zam yapılıyor' deniyor.

Bu kafa, kesinlikle o kafa. 

Bu çağda 100 metre ileride tuvalet olmasından utanmıyor musunuz?

Bir de laptoptan, akıllı tahtadan bahsediyorsunuz. Dışarıda tuvalet olunca 'var' mı sayılıyor?


Gazeteci Yılman ise “Sayın İnce, bu mesaj sizi doğruluyor aslında. Bu çağda, bu teknolojide bizim köy okullarımızda hâlâ içeride tuvalet yoksa bu feci bir şey. 30 sene önce olsa olabilirdi ama bu yüzyılda duble yollar yapılıyor köylere kasabalara. Böyle bir gerekçesi olamaz” yorumunu yaptı. 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU