Muharrem İnce: 2023'te cumhurbaşkanı adayıyım

24 Haziran 2018'de Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için CHP'den aday olan Muharrem İnce, 2023'te gerçekleşecek seçimlerde yeniden aday olacağını açıkladı. İnce, erken seçim beklediğinin da altını çizdi

Fotoğraf: Reuters

Cumhuriyet Halk Partisi'nin eski Yalova Milletvekili ve 24 Haziran 2018'deki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için aday gösterdiği Muharrem İnce, Habertürk'te katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Gazeteci Deniz Zeyrek’in, Muharrem İnce’nin çok yoğun katılımla gerçekleşen Ankara, İzmir ve İstanbul mitinglerini hatırlatması ve “Bir umut yaşadılar” demesi üzerine İnce, “Yine yaşayacaklar” yanıtını verdi. 

İnce, “Hak yerini bulacak, meydanlar dolacak Muharrem İnce aday olacak. Bu böyle yarım kalır mı?” diyerek 2023’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığını açıkladı. 

Muharrem İnce, gazeteci Nagehan Alçı’nın “Ekram İmamoğlu partiniz tarafından aday gösterilirse siz ne yapacaksınız, bağımsız aday mı olacaksınız?” sorusuna şu yanıtı verdi: 

Ekrem İmamoğlu benim arkadaşım. Onunla ilgili ağzımda tek kelime çıkmaz. Başarılı bir seçim dönemi geçirdi. Onun da hakkı benim de hakkım. O zamanı geldiğinde konuşulacak. Ekrem olur, Muharrem olur, Hasan olur, Hüseyin olur onu bilemem. Belki seçim seneye kasımda olur. Ben erken seçim bekliyorum.


Alçı’nın yeni bir parti kurması beklenen Ali Babacan’ın CHP tarafından Cumhurbaşkanlığı adaylığında desteklenmesi durumunda ne tepki vereceğini sorması üzerine Muharrem İnce şunları söyledi: 

Mevcut anayasaya göre bir siyasi parti grubu bir aday gösterebiliyor ya da 100 bin imza toplanıyor. CHP İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, İzmir, Antalya'yı almış. Yerel seçimlerden başarılı çıkmış. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugün kurulması muhtemel bir partinin adayını aday olarak göstermesi CHP’ye yakışmaz. Daha partiyi kurmamışsın, parti tuttu mu belli değil. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU