Bahçeli: Yeni arayış ve partileşme çabalarının ölü doğmaktan başka şansı olmayacaktır

MHP lideri Bahçeli partisinin MYK toplantısının ardından bir açıklama yaparak gündemdeki konuları değerlendirdi

Devlet Bahçeli / Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin MYK toplantısının ardından yazılı bir açıklama yaptı.

12 Eylül askeri darbesinin 39. yıldönümü öncesi yapılan açıklamada, üzerinden 39 uzun yıl geçmesine rağmen 12 Eylül zilleti milli hafızalara kazınmış; yaşanan acılar, şehadetler, işkenceler, zulümler asla unutulmamıştır. 12 Eylül darbesi ile 15 Temmuz darbe ve işgal teşebbüsü aynı muhasım ve müstevli çevrelerin farklı zaman dilimlerindeki saldırısıdır” denildi.

"HDP'den analık şuurunun hesap sorması önemli bir gelişmedir"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde eylem yapan annelerden de bahseden Bahçeli, “Kandil’e terörist sevk zincirinin bir halkası olan terör kuryesi HDP’den analık şuurunun hesap sorması önemli bir gelişmedir. Anaların feryadının çözüm yeri olarak devleti işaret edenler HDP’yi arkalayan, PKK’yla aynı çizgiye düşen zillet ve rezalet figüranlarıdır. Bilinmelidir ki, demokrasi terörün saklanacağı kılıf olamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamasının satır başları şöyle;

Güvenli Bölge çalışmaları

Türkiye, milli güvenliğini hem içte hem de mücavir topraklarda sağlamak, emniyete almak durumundadır. Fırat’ın doğusunda kurulması planlanan güvenli bölge, henüz ortak sınır devriyesinin ötesine geçmiş değildir. ABD bir yanda güvenli bölge için Müşterek Hareket Merkezi’nde Türkiye ile eşzamanlı çalışmalar yürütürken, diğer yanda terör örgütü PKK/YPG’ye silah yardımına devam etmektedir. Bu ikiyüzlü ve muhataralı tavır müttefiklik hukukuyla çelişmekte, stratejik ortaklıkla ters düşmektedir. ABD’nin, güvenli bölge planlamasını bölücü terör örgütünün sözde güvenlik açığını kapatmak üzerine tasarlama ve temin etme niyeti vahim ve fahiş bir yanlıştır. Bu yanlıştan acilen dönülmelidir.

Cumhurbaşkanlığı sistemi

Milliyetçi Hareket Partisi önümüzdeki dönemde sorumlu, ahlaklı, ilkeli ve milli muhalefet çizgisini ilkeli ve iradeli biçimde koruyacaktır. Cumhur İttifakı’nın yaşaması ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yerleşip kurumsallaşması için üzerimize düşen her görev eksiksiz yerine getirilecektir.

Yeni parti çalışmaları

Siyasette yeni arayış ve partileşme çabalarının ölü doğmaktan başkan şansı da olmayacaktır. Cumhur İttifakı’nı gölgelemeye, kayyum atamasını sorgulamaya, MHP ile AK Parti arasına çomak sokmaya heves eden eski ve marazi siyasetçilerin, terör sevici ve sicili lekeli şahsiyetlerin kumpasları kesinlikle tutmayacaktır.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU