Bülent Arınç: Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olarak konuşmadım, kendime has düşüncelerimdir

Bülent Arınç, kendisine tebrik telefonları geldiğini de söyleyerek, "AK Parti’yi bu bölünmelerden, parçalanmalardan uzak tutma konusunda yaptığım çabaları herkes takdirle karşılıyor" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, bir televizyon programında Canan Kaftancıoğlu, Ahmet Türk, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'yla ilgili sözlerine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

"YİK'i bağlamıyor"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın "Arınç, Cumhurbaşkanlığı adına konuşmadı" sözlerine değinen Arınç, Ben bu konuşmamı YİK üyesi sıfatıyla yapmadım, bunu da konuşmamın başında ifade ettim. İbrahim Kalın da bunu çok güzel ifade etmiş, kendisine teşekkür ediyorum. Bu konuşmam benim YİK üyesi olarak yaptığım veya YİK’i bağlayan bir konuşma değildir. Bunun tekrar belirtilmiş olmasına da sevindim” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Cumhurbaşkanı'na arz edilmiş konuşmalar değil"

Tarafsız Haber Ajansı'na konuşan Arınç, "Bunlar benim kendime has, özgün düşüncelerimdir yoksa Kurul’da oluşturulmuş veya Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edilmiş konuşmalar değildir.” ifadelerini kullandı.

"Herkes takdirle karşılıyor"

Sosyal medya üzerinden gelen tepkilere ilişkin de Arınç, şu değerlendirmeleri yaptı:

Boş ver, onlar boş şeyler, onlar boş şeyler. Bana gelen tebrik telefonlarını, bana gelen mesajları bir bilseniz. Hukuka verdiğim ağırlık, siyasete verdiğim, siyaset kurumuna verdiğim ağırlık, AK Parti’yi bu bölünmelerden, parçalanmalardan uzak tutma konusunda yaptığım çabaları herkes takdirle karşılıyor.

"Çok şükür ağzım da laf yapıyor" 

Onlara gerekirse ben cevap veririm, çok şükür ağzım da laf yapıyor, Twitter’ı da kullanırım ama boş şeylerle uğraşanlara boş cevaplar vermek benim işim değil, ben dolu konuşurum, bilerek konuşurum, fikirle konuşurum, siyasetle konuşurum, başkaları gürültü yapabilirler o benim ilgi alanım için de değil. Ben bu konuşmamı YİK üyesi sıfatıyla yapmadım, bunu da konuşmamın başında ifade ettim.

 

Independent Türkçe, Tarafsız Haber Ajansı

DAHA FAZLA HABER OKU