Karamollaoğlu: Diyarbakır annelerinin de cumartesi annelerinin de acısını yürekten paylaşıyorum

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, annelerin evlat acısının her türlü tartışmanın üstünde olduğunu söyledi. Karamollaoğlu “Diyarbakır annelerinin acısını da cumartesi annelerinin acısını da yürekten paylaşıyorum’ dedi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu partisinin Balgat'taki eğitim merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan SP lideri, Diyarbakır’da HDP önünde eylem yapan annelere de değindi.

‘Evlat acısı her türlü tartışmanın üzerindedir’

 "Diyarbakır'da evlatları için mücadele eden annelerin bu duruşlarının karşılık bulmasını temenni ediyor, annelerin sonuna kadar arkasında olduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuşan Karamollaoğlu şunları söyledi:

Türkiye ne yazık ki yıllar boyu anaların yüreklerinde acının yoğun olduğu bir ülke durumunda. İşte bunun son örneği, Diyarbakır'da kaçırılan evlatları için eylem yapan anneler. Bizim için annelerin evlat acısı her türlü tartışmanın üstündedir. Bu sebeple Diyarbakır'da evlatları için mücadele eden annelerin bu duruşlarının karşılık bulmasını temenni ediyor, annelerin sonuna kadar arkasında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Annelerin mukaddes mücadelesi

Annelerin evlatları için verdiği mücadelenin en mukaddes mücadelelerden birisi olduğunu belirten Karamollaoğlu sözlerine şöyle devam etti

Bu sebeple Diyarbakır annelerinin acısını da cumartesi annelerinin acısını da yürekten paylaşıyorum. Şairin dediği gibi, 'Ben öyle bilirim ki yaşamak, berrak bir gökte çocuklar aşkına savaşmak'. Bu duygu ve düşüncelerle evlatlarının akıbeti için mücadele eden bütün anneleri saygıyla selamlıyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU