Avukatlar Demirtaş'a tahliye yolunu açacak başvuruyu yaptı

Selahattin Demirtaş'ın 2 Eylül'de tutuklu olduğu davadan tahliye edilmesi üzerine, hapishanede kaldığı sürenin hüküm giydiği süreyle mahsuplaştırılması için başvuru yapıldı

Fotoğraf: Twitter

Halkların Demokratik Partisi'nin Edirne F Tipi Hapishanesi'nde tutuklu bulunan eski eş başkanı Selahattin Demirtaş için mahsupluk başvurusunda bulunuldu. 

Mahkumiyeti veren İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuran avukatlar, Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu sürenin, 4 yıl 8 aylık mahkumiyetiyle mahsuplaşılmasını talep etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu bir başka davada 2 Eylül'de tahliyesine karar vermişti. Tahliye kararına savcılığın itirazı da reddedilmişti.

Selahattin Demirtaş'ın avukatları, bugün öğle saatlerinde mahsuplaşma için başvuruda bulundu. Başvurunun incelenip kabul edilmesi halinde Demirtaş tahliye edilecek. 

Türk Ceza Kanunu'nun 63. maddesine göre, hüküm giymeden önce ve sonra hapishanede geçirilen süre, hükümden düşülüyor.

5 Kasım 2016'da tutuklanan Selahattin Demirtaş'ın tutuklu olduğu davada tahliyesine karar verildiği için, hapiste kaldığı süre, kesinleşen cezasından düşülüyor.

Denetimli serbestlikten de faydalanacak olan eski HDP Eş Genel Başkanı, başka suçtan tutuklu olmasaydı, geçen Mayıs ayında cezaevinden çıkabilecekti. 
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU