Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz İBB Başkanı olduğumuzda önceki dönemden kalma personele dokunmadık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 şehrin büyükşehrin belediye başkanıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Çin'de olduğu gerekçesiyle toplantıya katılmadı.

Erdoğan yaptığı konuşmada seçim dönemi ve rekabetin geride bırakıldığını, hizmete odaklanılması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, "Siyasi olarak elbette farkı görüşlere ve duruşlara sahip olabiliriz ama ülkemizin ve milletimizin âli çıkarları söz konusu olduğunda birlikte hareket edebilme erdemini gösterebileceğimize inanıyorum." diye konuştu, şehirlere ve oralarda yaşayan insanlara yapacakları tüm hayırlı çalışmalarda belediye başkanlarının yanında olacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı, "Kanun değişikliği gereken konuları Mecliste, kararname gereken konuları Cumhurbaşkanlığında, diğer idari düzenlemeleri ilgili kurumlarımızda çalışabiliriz. Önemli olan bu sürece tüm belediye başkanlarımızın ve partilerinin samimi destek vermeleridir." dedi.

Erdoğan belediyelerde yapılar işten çıkarmalara da değindi: 

Kapının önlerine konan insanların ahı üzerinden hizmet bina edilmez. Biz İstanbul Belediyesi'ne geldiğimizde kimseyi aşından etmedik, ne personelle, ne araçla uğraştık.

Erdoğan'ın öne çıkan diğer açıklamaları şöyle:

Belediye başkanlarının görevi devri sabık peşinde koşmak değil şehirlerine en güzel, kalıcı, verimli hizmetleri getirmek için çalışmaktır. Çalışmadan, çabalamadan, eser vermeden yapılan siyaset, şehirlerimize ve insanlarımıza vakit kaybettirmekten, ülkemizin enerjisini heba etmekten öte bir işe yaramaz. Kapının önüne konan, canları yanan, yuvaları başlarına yıkılan insanların ahı üzerinde ne siyaset ne hizmet bina edilebilir. Ülkemizin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde burada ortaya koyduğumuz fotoğrafı çok önemli görüyorum.  Terörle, terör örgütleriyle, hukuksuzlukla arasına mesafe koymayı başarmış belediye başkanlarımızla birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU