Örgüt üyeliği iddiasıyla yargılanan Avusturyalı gazeteciye beraat

Türkiye Komünist Partisi/Kıvılcım örgütüne üye olmak suçlamasıyla yargılanan Avusturyalı gazeteci ve araştırmacı Max Zirngast bugün görülen ikinci duruşmada beraat etti

Avusturyalı gazeteci Max Zirngast / Fotoğraf: Twitter

Max Zirngast'ın duruşması Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme beraat kararına gerekçe olarak, mahkumiyete yeter delil elde edilememesini gösterdi.

Türkiye Komünist Partisi/Kıvılcım örgütüne üye olmak iddiasıyla yargılanan Zirngast, 11 Eylül 2018'de gözaltına alınmasından 10 gün sonra tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderilmişti.

Zirngast 3 aylık tutukluluk süresinin ardından yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mahkeme, Avusturyalı gazateciyle birlikte gözaltına alınan Toplumsal Özgürlük Partisi Kurucu Meclis üyeleri Mithatcan Türetken, Hatice Göz ve bir kişi hakkında daha beraat kararı verdi.

Üç buçuk yıldır Ankara'da yaşayan ve ODTÜ’de Siyasal Bilimler fakültesinde öğrenim görürken gözaltına alınan 30 yaşındaki gazeteci Zirngast, Junge Welt, re:volt ve Jacobin gibi yayınlara yazı yazıyordu.

Zirngast, ifadesinde, sosyalist olduğunu vurgulayarak "Ben hiçbir şekilde gizli faaliyette bulunmadım. Şimdi de hayatımı kurmak için ev aldım. Suçlandığım örgütü bilmiyorum. Almanca, İngilizce ve Türkçe çeviriler yapıyorum. Evimde bulunan kitapların birçoğu Hikmet Kıvılcımlı'ya aittir. ODTÜ'de okurken Kıvılcımlı hakkında hocama sunum yaptım" demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU