Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve ABD Dışişleri Bakanı Riyad’da bölgesel gelişmeleri görüştü

Blinken, Batı Ortadoğu turuna Suudi Arabistan’dan başladı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken / Fotoğraf: SPA

Suudi Arabistan Başbakanı ve Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdulaziz, dün ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile başkent Riyad’da bir araya geldi.

Blinken, Batı Şeria’nın yanı sıra Mısır, Katar ve İsrail’in de dahil olduğu Ortadoğu turuna Suudi Arabistan’dan başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve işbirliği olanakları gözden geçirilirken, bölgesel durumdaki gelişmelerin yanı sıra güvenlik ve istikrarın sağlanması amacıyla bu yöndeki çabalar ele alındı.

Toplantıya Suudi Arabistan tarafından, Savunma Bakanı Prens Halid bin Selman bin Abdulaziz, Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçisi Prenses Rima bint Bender bin Sultan bin Abdulaziz, Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan bin Abdullah ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Musaid el Ayban katıldı.

Blinken, 7 Ekim’deki saldırılardan bu yana bölgeye yaptığı beşinci ziyarette, Hamas’ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması konusunda anlaşmaya varılması ve sivillere insani yardım ulaştırılmasına izin veren insani ateşkes sağlanması amacıyla devam eden diplomatik müzakerelerin sürdürülmesini amaçlıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU