Cillian Murphy, meşhur serinin devam filminde oynayıp oynamayacağını açıkladı

"Zombi filmi olduğunu bilmiyordum"

28 Gün Sonra'da Cillian Murphy'ye Naomie Harris, Christopher Eccleston ve Brendan Gleeson eşlik etmişti (20th Century Studios)

Oscar adayı oyuncu Cillian Murphy, 28 Yıl Sonra'da (28 Years Later) Jim rolünü tekrar canlandırıp canlandırmayacağı hakkında konuştu.

2002'de gösterime giren Danny Boyle imzalı 28 Gün Sonra (28 Days Later), Murphy'nin canlandırdığı Jim karakterinin zombi virüsünün Britanya'yı kasıp kavurmasından 4 hafta sonra hastanede uyanmasıyla gelişenleri konu alıyordu. 

"Ben müsaitim"

Juan Carlos Fresnadillo'nun yönettiği 28 Hafta Sonra (28 Weeks Later) adlı devam filmiyse 2007'de gösterime girmiş ve yeni karakterlere odaklanmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk filmin yazarı Alex Garland'ın senaryosunu kaleme alacağı üçüncü filmin yönetmen koltuğunda, 28 Gün Sonra'yı çeken Boyle'un oturacağı ve Murphy'nin yapımcı olarak geri döneceği doğrulanmıştı.

Beyaz Perde Aktörleri Derneği ve Amerikan Televizyon, Radyo Sanatçıları (SAG-AFTRA) Vakfı'nın programına katılan İrlandalı aktör, devam filminde Jim rolünü yeniden canlandırmaya açık olduğunu net bir şekilde ifade etti: 

Ben müsaitim.

Serinin hayranlarını merakta bırakarak daha fazla bilgi vermekten kaçınan 47 yaşındaki oyuncu, ilk filmin sonunda Jim'in hayatta olduğunu hatırlatmaktan da kaçınmadı.

"Zombi filmi yaptığımızın farkında değildim"

28 Gün Sonra'dan bahseden ünlü oyuncu, zombi filmlerinin usta yönetmeni George A. Romero'nun meşhur Yaşayan Ölülerin Gecesi (Night of the Living Dead) serisini izlemediğini belirterek ekledi:

Dürüst olmak gerekirse bir zombi filmi yaptığımızın pek farkında değildim. Tam da SARS'ın patlak verdiği zamanlardı. Bu yüzden bunun bir zombi filmi olduğunu hiç hissetmedim. Romero filmlerini izlemediğim için de memnunum çünkü o filmlerin ne kadar kutsal olduğunu fark etmemiştim.

Murphy ayrıca o zamanlar bunun popüler bir film türü olmadığını da hatırlattı. 

28 Gün Sonra'dan önce çok fazla zombi filmi yoktu, bir nevi ölü bir türdü. Danny ve Alex de bunu yeniden başlattı.

"Nolan o filmi izledi ve toplantı yaptık"

Ünlü oyuncu ayrıca 28 Gün Sonra'nın kendisini Oppenheimer'ın yönetmeni Christopher Nolan'la devam eden işbirliğine nasıl götürdüğünü de anlattı.

Chris Nolan o filmi izledi ve birdenbire onunla toplantı yaptık. Tanıştık, sohbet ettik ve bu Chris'le ilişkimizin başlangıcı oldu.

Cillian Murphy, Oppenheimer'daki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterildi.


Independent Türkçe, ScreenRant, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU