İbrahim Kalın: Bülent Arınç'ın açıklamaları Cumhurbaşkanlığı'nı bağlamaz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bülent Arınç'ın Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Ahmet Türk ile ilgili "Terörle alakası yoktur" yorumunu değerlendirdi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'deki kabine toplantısı sonrasında gerçekleşen basın toplantısında konuştu.

Gündeme dair soruları yanıtlayan Kalın'a, Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın Habertürk yayınında yaptığı "Ahmet Türk’ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Terörle alakası yoktur, barış olsun isteyen biridir” açıklaması da soruldu. 

Kalın, Mardin, Van ve Diyarbakır büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasının "terörle iltisak olduğunu" hatılatarak şunları söyledi:

Sayın Arınç tecrübeli bir siyasetçidir. Bir büyüğümüzdür. Kendisi, şahsi görüşlerini açıklamıştır. Bunlar ne cumhurbaşkanlığını ne de yüksek istişare kurulunu bağlayan açıklamalardır.

Kayyum kararı, Sayın İçişleri Bakanımızın da belirttiği gibi ortada bulunan somut delillere binayen alınmış bir karardır.


Bülent Arınç, 10 Eylül'de katıldığı programda kayyum atamalarıyla ilgili olarak "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun elinde karara dair muhakkak sağlam gerekçeler vardır" diyerek eski Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk ile ilgili şu değerlendirmede bulunmuştu:

Ahmet Türk'ün terörle şiddetle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Kandil'le HDP'yle var mıdır? Vardır, mecburiyetten. Bu adam terör ve şiddetten uzak, ülkede barış olmasını isteyen bir insandır.

Ben sadece Ahmet Türk'ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Çünkü çözüm süreci içerisinde de kendisiyle irtibatımız oldu.

 
Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU