Trump Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ı görevden aldı

ABD Başkanı Donald Trump, Güvenlik Danışmanı Bolton'a "hizmetlerine artık ihtiyaç kalmadı" dediğini ve kendisinden istifasını istediğini açıkladı

John Bolton, Mart 2018'de Trump tarafından Ulusal Güvenlik Danışmanlığı'na atanmıştı/ Fotoğraf: Reuters

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada John Bolton'dan istifasını istediğini duyurdu. 

"Beyaz Saray'daki hizmetlerine gerek duyulmadığı konusunda John Bolton'ı dün gece bilgilendirdim" diyen Trump, "Yönetimdeki diğerleri gibi, yaptığı önerilerin birçoğuna hiç katılmıyordum ve bu nedenle istifasını istedim" ifadelerini kullandı. 

Bolton'ın istifasını sabah saatlerinde sunduğunu söyleyen Trump, son bir yıldır ulusal güvenlik danışmanlığını yapan Bolton'a teşekkür etti ve bu göreve gelecek yeni ismi gelecek hafta açıklayacağını duyurdu. 
 


John Bolton ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Dün gece istifa etmemi önerdim, Başkan Trump 'Yarın sabah konuşalım' dedi" ifadelerini kullandı. 
 

 

Fikir ayrılıkları

Trump ve Bolton'ın br süredir bazı konular hakkında fikir ayrılıkları yaşadıkları medyada yer alıyordu. 

Bu konulardan biri Venezuela. 

Venezuela'da muhalefet lideri Juan Guaido'nun, Maduro'ya karşı ABD'nin desteğini alarak yıl başında kendini devlet başkanı ilan etmesi, hâlihazırda yıllardır ekonomik krizde olan ülkede yeni bir siyasi krizin başlanıgıc oldu.

Bu krizde Bolton askeri müdahale ile Maduro'nun devrilmesi gerektiğini savunurken, ABD Başkanı, bu fikre temkinli yaklaşıyordu. 

Öte yandan İran'a yönelik yaptırımların süresinin yenilenmesi gibi bazı konularda değişikliğe gidilmesi gerektiğini savunan Trump'a karşı çıkan isimlerden biri yine John Bolton'dı. 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU