Eleştirmenlerin nefret ettiği filmin yıldızı, alay konusu olunca saklanmış

Ünlü aktör, gişe rekorları kıran filme gelen tepkiler yüzünden kendini dünyadan soyutlamış

Grinin Elli Tonu, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 15 puan alabilmişti (Universal) 

Jamie Dornan, başrolünde yer aldığı erotik gerilim Grinin Elli Tonu'nda (Fifty Shades of Grey) kendisiyle alay edilmesinden kaçmak için "saklandığını" itiraf etti.

İrlanda doğumlu aktör, filmin 2015'te gösterime girmesiyle "lanetlenmekten" kaçmak için eşiyle birlikte kendilerini dünyaya nasıl kapattıklarını anlattı.

"Kendimizi dünyadan soyutladık"

BBC draması The Fall'daki rolüyle övgü toplayan 41 yaşındaki Dornan, şöyle dedi:

Sanırım saklandım. The Fall'la aldığım olumlu eleştirilerin arkasından kariyerimi neredeyse alay konusu olacak kadar değiştiren bir roldü.

BBC Radio 4'da yayımlanan Desert Island Discs programına konuk olan Dornan, eşi Amelia'yla birlikte filmin yönetmeni Sam Taylor-Johnson ve aktör eşi Aaron'ın kır evine çekildiklerini söyledi:

Evlerini bize açtılar, bir süre orada saklandık ve kendimizi dünyadan biraz soyutladık.

Eleştirmenler yerden yere vurmuştu

Seride iki film daha çeken yıldız ekledi: 

Film o kadar çok para kazandı ki bir gecede iki ya da üç film için yeşil ışık yakıldı. Bu garip bir şeydi çünkü o zaman alay konusu olduğunuzu hissediyorsunuz ve daha da lanetleneceğinizi bile bile sözleşmeli olarak iki tane daha film yapıyorsunuz.

Grinin Elli Tonu, tıpkı uyarlandığı 2011 tarihli roman gibi, Dakota Johnson'ın canlandırdığı Anastasia Ana Steele ve Dornan'ın oynadığı esrarengiz iş adamı Christian Grey arasındaki sadomazoşist ilişkiyi konu alıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film dünya çapında gişede 500 milyon dolardan fazla hasılat elde ederek büyük bir ticari başarı yakalamasına rağmen eleştirmenlerce yerden yere vurulmuştu.

Belfast ve The Tourist'teki başrol performanslarıyla övgü toplayan Dornan, serinin başarısızlıklarının kendisine sürekli hatırlatılmasına rağmen gerilimi çekmekten pişmanlık duymadığını söyledi.

Son çalışmalarım için çok parlak eleştiriler aldım ve bunların içinde Grinin Elli Tonu'ndan bahsetmeyen pek yok. Ama bunları yaptığım için pişman mıyım? Hayır.


Independent Türkçe, Daily Mail, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU