Çorlu tren kazası davasının ikinci duruşmasında sanıkların ifadeleri alınıyor

7'si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 328 kişinin yaralandığı davanın 3 Temmuz tarihindeki ilk duruşmasında salonun yetersizliği gerekçesiyle ailelere yer verilmemiş, yaşanan arbede sonrası mahkeme heyeti çekilmiş ve duruşma ertelenmişti

Kazazedelerin aileleri, avukatlar ve çok sayıda vatandaş duruşma salonu önünde toplanarak tepkilerini dile getirdi. Sorumluların yargılanmasını talep eden aileler kamuoyundan destek beklediklerini söyledi / Fotoğraf: Twitter

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018'de meydana gelen ve 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin yaralandığı tren kazasına ilişkin görülen davanın ikinci duruşması Halk Eğitim Merkezi'nde başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ali Şeker, Sezgin Tanrıkulu, Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ahmet Şık duruşmayı takip eden isimler arasında yer aldı.

TCDD personeli sanıkların hazır bulunduğu duruşma salonunda iddianamenin kabulü okundu.

Baroların davaya müdahillik talepleri kabul edildi.

Avukat Can Atalay, "Ailelerin acıları etrafında örgütlenmesi suç değildir, her aileye 3 avukat sınırlaması 149/2‘e aykırıdır ve bu karardan rücu edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Ailelerin taleplerine mahkemeden red

Mahkeme heyeti avukatların, iddianamede ismi yazılmayan müştekilerin kimlik tespitinin yapılmasına yönelik talebini tarafların çokluğu gerekçesiyle reddetti. 

Sanıkların ifadesi alınıyor

Sanıkların ifadesi alınmaya başlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kazanın meydana geldiği tarihte Demiryolu Bakım Müdürü olarak görev yapan Turgut Kurt, yöneltilen suçlamaları reddetti.

 

 

Ne olmuştu?

Edirne'nin Uzunköprü ilçesi ile İstanbul Halkalı seferinin yapıldığı, 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu yolcu treni, 8 Temmuz 2018'de Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrilmişti.

Kazada 7'si çocuk 25 kişi yaşamını yitimiş, 328 kişi de yaralanmıştı.

Çorlu'daki kazayla ilgili asıl kusurlu bulunan TCDD personelleri Turgut Kurt, Özkan Polat, Celaleddin Çabuk ile Çetin Yıldırım'ın 'taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak'tan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis istemiyle yargılanmalarına Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanmıştı.

Davanın 3 Temmuz günü Çorlu Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda yapılan ilk duruşmasında kazazedelerin aileleri yer olmadığı gerekçesiyle salona alınmamış, arbede yaşanmış ve mahkeme heyeti çekilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU