Ukrayna'dan White Lotus çıkışı: "İnsanlığa sığıyor mu?"

Sırbistan Dışişleri Bakanlığı da devreye girdi

White Lotus'un üçüncü sezonu Tayland'da geçecek (IMDB)

Ukrayna, savaşı desteklediği gerekçesiyle Sırp oyuncu Milos Bikovic'in White Lotus'un yeni sezonunda yer almasına tepki gösterdi.

Ukrayna Dışişleri Başkanlığı'nın resmi Twitter hesabından 24 Ocak'ta yapılan paylaşımda, Amerikan yapım şirket HBO hedef alınarak, "Soykırımı destekleyen ve uluslararası hukuku ihlal eden biriyle çalışmakta sorun görmüyor musunuz?" ifadelerine yer verildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gönderide, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat 2022'de başlattığı savaşı desteklediği savunulan Bikovic'in "Kremlin'in sözcüsü gibi çalıştığı" öne sürüldü.

Bikovic veya HBO henüz paylaşımla ilgili yorum yapmadı. Öte yandan Sırbistan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, oyuncunun "soykırım destekçisi" diye nitelenmesine tepki gösterilirken, Bikovic'in ülkenin çıkardığı en iyi aktörlerden biri olduğu belirtildi. 

36 yaşındaki oyuncu, Oscar ödüllü yönetmen Nikita Mihalkov'un 2014 yapımı Solnechnyy udar (Güneş Çarpması) filmiyle Rusya'da çıkış yapmıştı. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'nın paylaşımındaki videoda Mihalkov da "Rus propagandacısı" diye nitelendi.
 

putin.jpg
Putin, Bikovic'e Puşkin Madalyasını kendisi vermişti (@MFA_Ukraine / Twitter)


Bikovic, Rus yönetmen Aleksandr Boguslavski'nin 2018 yapımı Za granyu realnosti (Gerçeğin Ötesinde) filminde de Antonio Banderas'la aynı kadrodaydı. 

Putin, farklı dizi ve filmlerle Rusya'da kendine has bir hayran kitlesi oluşturan Sırp oyuncuya 2018'de Puşkin Madalyası'nı takdim etmişti. Ayrıca Putin'in kararıyla aktöre 2021'de Rus pasaportu da verilmişti.
 


HBO'nun 2021'de yayımlamaya başladığı White Lotus'un üçüncü sezonunda Bikovic'in kadroda yer almasına Ukraynalı milletvekili Inna Sovsun da tepki gösterdi. 

39 yaşındaki siyasetçi, yapım şirketini eleştirerek "Ukraynalılar her gün Rus bombardımanıyla öldürülürken, savaşa desteğiyle tanınan Sırp aktör Milos Bikovic, White Lotus'un yeni sezonunda rol alacak. HBO, bu insanca mı?" dedi.


Independent Türkçe, Telegraph, Politico, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU