Bloomberg: Aydın Doğan yatırım bankacılığına giriyor

Doğan Holding’in kurucu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan, Dışbank’ı satmasından 14 yıl sonra yeniden bankacılık sektörüne giriyor

Fotoğraf: Murad Sezer/AP

Medya grubunu geçen yıl Demirören Holding’e satan ancak enerji, emlak ve turizm sektörlerinde faaliyet göstermeye devam eden Doğan Holding’in yeni hedefinde ise bankacılık var. 

Bloomberg’in ulaştığı kaynaklara göre Aydın Doğan’ın onursal başkanı olduğu Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş., ya mevcut bir yatırım bankasını satın alacak ya da yatırım bankası kurmak için lisans başvurusu yapacak. 

Holding’ten resmi bir açıklama gelmezken şirketin hisse değeri yüzde 5 arttı. Yılbaşından bu yana kaydedilen yükseliş ise yüzde 40.

Doğan Holding, 1994’te satın aldığı Dışbank’ı 11 yıl sonra Hollandalı Fortis Bank’a sattı. Fortis Bank ise 2009’da Fransız BNP Paribas’a satıldı. 

Doğan Grubu sahibi olduğu Doğan Gazetecilik, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık, Doğan TV Holding, Doğan Haber Ajansı, Doğan Dağıtım Satış Pazarlama, Doğan İnternet Yayıncılığı ve Yatırım, Doğan Media International GmbH ve Mozaik İletişim Hizmetleri’ndeki paylarının tamamını, 2018 yılında, 916 milyon dolara Demirören Grubu’na devretti.

Şirket, 2009’da 3,3 milyar dolarlık vergi cezasına çarptırılmış, bu kararın ardından bünyesinde bazı gazetelerin kapanması süreci başlamıştı.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU