Netflix, ünlü oyuncunun 40 milyon dolarlık bilimkurgusunu rafa kaldırdı

Çekimleri 2021'de tamamlanmıştı

57 yaşındaki Berry, filmin yalnızca başrolünde yer almakla kalmamış, aynı zamanda yürütücü yapımcılığını da üstlenmişti (MRC Film)

Netflix, başrolünde Halle Berry'nin yer aldığı bilimkurgu filmi The Mothership'in gösterimini iptal etti.

Variety'nin haberine göre filmin çekimleri 2021'de tamamlandı ancak post-prodüksiyonda yaşanan çok sayıda gecikmenin ardından bir türlü sonu getirilemedi.

Rafa kalkan son Hollywood filmi

The Mothership, çekimleri tamamlanmasına rağmen gösterim şansı bulamayan son Hollywood filmi oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Warner Bros, 2022'den bu yana John Cena'nın başrolde olduğu Coyote vs. Acme, DC'nin 90 milyon dolar bütçeli macerası Batgirl ve animasyon Scoob! Holiday Haunt'u rafa kaldırmıştı.

2015 yapımı casusluk gerilimi Casuslar Köprüsü'nün (Bridge of Spies) yazarı Matthew Charman'ın yönettiği The Mothership, Berry'nin canlandırdığı karakterin kocasının kırsaldaki çiftliklerinde gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasından bir yıl sonra geçiyordu. 

Artık bekar bir anne olan Sara Morse ve çocukları, evlerinin altında dünya dışı bir cisim keşfediyordu. Bu cisim, onları aile reisinin kayboluşuyla ilgili gerçeği keşfetmeye yönlendiriyordu.

Bütçesi yaklaşık 40 milyon dolar

Berry ve The Mothership ekibi, projenin çekimlerinin büyük bölümünü tamamlamıştı ancak kapsamlı yeniden çekimlere ihtiyaç vardı. Yayın devi Netflix, bu yeniden çekimlerle ilerlememeyi seçti ve bunun yerine filmi rafa kaldırdı. 

Collider, The Mothership'i Berry'nin merakla beklenen yeni projesi olarak duyururken filmin bütçesinin 40 milyon dolara yakın olduğunu yazmıştı.

Matthew Charman'ın ilk yönetmenlik denemesinin oyuncu kadrosunda Berry'ye Molly Parker, John Ortiz ve Omari Hardwick eşlik ediyordu.

Netflix'le işbirliğine devam

Bu proje rafa kalksa da Berry, lisedeki eski kız arkadaşının casusluk dünyasına sürüklediği bir inşaat işçisini konu alan aksiyon filmi The Union'da Netflix'le çalışmaya devam edecek.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU