Kısa haberler

Independent Türkçe, Türkiye ve dünyadan güncel haberleri okurları için derledi

Fotoğraf: Independent Türkçe

İsveç'in, NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun Resmi Gazete'de

Kuzey Atlantik Antlaşmasına (NATO) İsveç Krallığının Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, 5 Temmuz 2022'de Brüksel'de imzalanan "Kuzey Atlantik Antlaşmasına İsveç Krallığının Katılımına İlişkin Protokol"ün onaylanması uygun bulundu.

Kanun, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in Kuzey Atlantik Antlaşması'na katılımına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisince kabul edilen kanunun yayımlanmasına karar vermiş ve İsveç'in NATO'ya katılım protokolüne ilişkin Cumhurbaşkanı Kararını imzalayarak ilgili protokolü onaylamıştır" ifadelerine yer verildi.


Çekya Parlamentosunda, İstanbul Sözleşmesi reddedildi

Çekya Parlamentosunun üst kanadında yapılan oylamada İstanbul Sözleşmesi reddedildi.

Parlamentonun üst kanadındaki oylamada 71 senatörden sadece 34'ü İstanbul Sözleşmesi lehinde oy kullandı. Anlaşmanın, aleyhteki 37 oyla Parlamentoda yeterli desteği göremediği Çekya da İstanbul Sözleşmesi'ni reddeden ülkeler listesine katıldı.

İstanbul Sözleşmesi Çekya'da tartışmalara yol açarken, muhafazakarlar, belgenin toplumdaki kadın ve erkeklere yönelik geleneksel rollere meydan okuduğunu ve diğer ülkelerde onaylanmasının kadına yönelik şiddetin azaltılmasına yardımcı olmadığını savunuyordu. Slovakya 2020'de, Bulgaristan ise 2018'de parlamentolarında yapılan oylamalarda İstanbul Sözleşmesi'ni reddetmişti.


Nikaragua, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı "soykırım" davasına dahil olmak istiyor

Orta Amerika ülkesi Nikaragua, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına dahil olmak istediğini bildirdi.

Nikaragua hükümetinin internet sitesinden yapılan açıklamada, Gazze'de Birleşmiş Milletler (BM) Soykırım Sözleşmesinin ihlal edildiği gerekçesiyle Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına Nikaragua'nın da dahil olmak için UAD'ye başvuru yaptığı belirtildi.

Mahkemeden çıkacak olası "tüm hukuki sonuçlara" Nikaragua'nın taraf olmak istediği vurgulanan açıklamada, "Nikaragua, soykırımın önlenmesi ve soykırımı yapanların cezalandırılmasına katkıda bulunma yükümlülüğünü yerine getirme niyetini ortaya koymak istiyor." ifadesine yer verildi.

Nikaragua'nın, talebinin kabul edilmesi halinde davanın tüm sürecine devlet olarak müdahil olmak istediğini UAD'ye ilettiği belirtilen açıklamada, "Nikaragua, uluslararası toplumun da ifade ettiği gibi, İsrail'in eylemlerinin Soykırım Sözleşmesi kurallarını açık şekilde ihlal ettiği görüşündedir. İsrailli yüksek otoritelerce dillendirilen, Filistin halkına yönelik soykırım niyeti ve insanlıktan nasibini almayan açıklamalar da bunun göstergesidir." değerlendirmesinde bulunuldu.


Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantı, 3 saat 45 dakika sürdü.

Haberin tamamına ulaşamak için tıklayın


Saadet Partisi’nin İBB Başkan adayı belli oldu

Saadet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen TV5, Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İstanbul Milletvekili Birol Aydın olduğunu açıkladı.


Die Welt: ABD'nin nüfuzunu kaybettiği bir dünyada Türkiye giderek önem kazanıyor

Alman Die Welt gazetesi, Türkiye'nin dünyada giderek daha da önem kazanan bir ülke olduğunu yazdı.

Gazetenin TBMM'nin İsveç'in NATO üyeliğine onay vermesinin ele alındığı haberinde, "ABD'nin nüfuzunu kaybettiği ve yeni güç kutuplarının ortaya çıktığı bir dünyada Türkiye giderek önem kazanıyor. NATO için Ankara; Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Kafkaslar ve Karadeniz arasındaki stratejik noktada savunmaya hazır olduğunu göstermesi açısından vazgeçilmezdir." ifadelerine yer verildi.

Haberde Türk Parlamentosunun İsveç'in üyeliğine yeşil ışık yakmış olmasının Batı için bir başarı işareti olmaktan ziyade Batı'nın Türkiye üzerinde ne kadar az kozu olduğunu ortaya koyduğu belirtildi.


Emekli maaşlarını düzenleyen madde Meclis'ten geçti

İşçi emekli aylıklarına yapılacak artışın yüzde 49,25'e çıkarılmasını düzenleyen madde, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Kabul edilen önergeyle sözkonusu maddede yüzde 42,57 olarak yer alan SSK ve Bağkur emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak 6 aylık artış oranı yüzde 49,25'e yükseltildi.


CHP ile HÜDAPAR arasında "faili meçhul" tartışması

TBMM Genel Kurulunda CHP'nin "Faili meçhul cinayetler" ile ilgili grup önerileri görüşüldü. Görüşemde söz alan CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan faili meçhul cinayetlere değinerek "Gelin Türkiye'yi bu ayıptan kurtaralım. TBMM'nin en büyük görevleri faili meçhul cinayetleri aydınlatmaktır. Türkiye bu ayıplarla yaşayamaz, gelişemez. Faili meçhul cinayetlerin arkasındaki güçleri ortaya çıkaramadığımız sürece memleketimizi aydınlığa kavuşturamayız" diye konuştu.

Akdoğan'ın, AK Partiye yönelik olarak "Sizler, Gaffar Okkan'ın katillerini, domuz bağcılarını bu kutsal çatı altına alanlarsınız" eleştirisini üzerine HÜDAPAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, yerinden söz aldı. Demir, "CHP Türkiye'nin bütün sorunların bir tarafa bırakıp HÜDAPAR'ı hedef alarak siyasetini bunun üzerinden yapıyor. HÜDAPAR, 2012 yılında kurulan bir partidir. Çok önceden meydana gelen olayları HÜDAPAR'a mal ediyorsunuz. O zaman biz de CHP'nin tek parti döneminde işlenen cinayetleri, katliamları sizden sorumlu tutarız, size 'katil, canisiniz' diyeceğiz" dedi.

Demir'e cevap veren CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da Hizbullah'ın Gaffar Okkan cinayetini işlediğini, bu yönde hiçbir tartışma olmadığını kaydetti.

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Hizbullah'ı terör örgütü olarak görmediklerine ilişkin açıklamasını hatırlatan Başarır, "Sizin Genel Başkanınız 'Türkiye'de özerkliği tartışabiliriz' dedi. Benim kızgınlığım AK Parti'nin sizi Parlamento'ya taşımasıdır. Sizin ne işiniz var bu Parlamento'da? Ben rahatsızım, siz bu ülkede özerkliği tartışamazsınız. Siz Cumhuriyetten bugüne kadar bizim partimizi tartışabilecek en son parti ve milletvekilisiniz" diye konuştu.


UEFA maçları TRT'de

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi maçları 3 sezon boyunca TRT kanalları ve TRT dijital platformu tabii'de yayınlanacak


Taliban yönetimi Kırgızistan üzerinden Çin'e düşük maliyetli ticari koridor açılmasını istiyor

Afganistan geçici hükümeti, daha uygun ekonomik maliyetle Kırgızistan üzerinden Çin'e ticari koridor açılmasını istiyor.

Afganistan medyasında yer alan haberlere göre, Afganistan geçici hükümetinin Ticaret ve Sanayi Bakan Vekili Nureddin Azizi, başkent Kabil'i ziyaret eden Kırgızistan Ekonomi ve Maliye Bakanı Daniyar Amangeldiev'in başında olduğu heyeti ağırladı.

Bakan Vekili Azizi, görüşmede, Afgan ürünleri için Kırgızistan başta olmak üzere Orta Asya ülkeleri aracılığıyla Çin'e ve bu bölgedeki ülkelere yönelik düşük maliyete sahip transit geçiş imkanı sağlanmasını talep etti.

Azizi, ayrıca görüşmede Afgan iş insanlarının karşılaştığı vize sorunları ve mal geçişiyle ilgili yüksek maliyet gibi konulardaki sorunların çözülmesini gündeme getirdi.


İsrail, Hizbullah'a ait Lübnan'daki hava üssü ve pistini vurduğunu duyurdu

İsrail ordusu, Hizbullah'ın Lübnan'ın sınır bölgesindeki hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği saldırı hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının Hizbullah'ın hava üssü olarak kullandığı bölgede askeri uçak pisti ve örgütün üsteki altyapısını hedef aldığı ifade edildi.

İsrail'e ait topçu birliklerinin Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait başka hedefleri de vurduğu kaydedildi.

Lübnan resmi ajansı NNA da geçtiği haberde, Hizbullah'a ait ülkenin güneyinde Cezzin ilçesine bağlı Kefarhunne ve Aramta köyleri arasındaki "Birket Cabbur" bölgesindeki hava üssüne yönelik saldırıya değindi.

Haberde, İsrail'in Birket Cabbur bölgesine yönelik en az 3 hava saldırısı düzenleyip 5 füze fırlattığı belirtildi.


Avrupa Merkez Bankası, faizleri sabit tuttu

Avrupa Merkez Bankası (ECB), ocak ayı faiz kararını açıkladı. Banka beklentilere paralel olarak faizleri sabit tutma kararı aldı ve mevduat faizini yüzde 4'de seviyesinde korudu. Bankadan yapılan açıklamada, 3 temel politika faizini sabit bırakma kararı alındığı, refinansman faizinin yüzde 4,50'de, mevduat faizinin yüzde 4'de, marjinal fonlama faizinin de yüzde 4,75'de bırakıldığı kaydedildi.


Malatya'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 16.04'te 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Battalgazi'de meydana gelen sarsıntının derinliği 13,93 kilometre olarak ölçüldü.


İran'da havayı kirleten fabrikanın CEO'suna "akciğer hastalarını ziyaret" cezası

İran’ın Hemedan kentinde hava kirliliğine yol açan fabrikanın CEO'suna "3 yıl boyunca akciğer hastalarını ziyaret etme cezası" verildi.

Etemadonline haber sitesine göre, Hamedan Çevre Koruma Genel Müdürü Meryem Muhammedi konuya ilişkin bilgi verdi. Muhammedi, "Hemedan'da hava kirliliğine yol açtığı ve halk sağlığını tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle bir fabrika aleyhine dava açılmıştı. Hakim, fabrikanın CEO'suna 3 yıl boyunca akciğer hastalarını ziyaret etme cezası verdi" dedi. İranlı yetkili, hakimin bu kararıyla "hava kirliliğinin toplum sağlığı üzerindeki sonuçları konusunda insanları bilinçlendirmeyi" amaçladığını kaydetti.


İsrail güçleri Gazze'de insani yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldı: 20 kişi öldü, 150 kişi yaralandı

İsrail ordusunun Gazze kentinde insani yardım tırlarını bekleyen Filistinlileri hedef alması sonucu 20 kişi hayatını kaybetti, 150 kişi de yaralandı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze kentinin güneydoğusundaki Ez-Zeytun Mahallesi'nde, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinden gelen insani yardım tırlarını bekleyen bir grup Filistinliyi hedef aldığı belirtildi.

Açıklamada, "İsrail işgali, Gazze'de Kuveyt Kavşağı'nda insani yardım bekleyen binlerce aç insana karşı yeni bir katliam gerçekleştirdi" ifadesi kullanıldı. İsrail güçlerinin insani yardım tırlarını bekleyen Filistinlileri hedef alması sonucu 20 kişinin öldürüldüğü, 150 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Hizmet dışı kalan Şifa Hastanesine onlarca durumu kritik olan yaralının getirildiğini aktaran Sağlık Bakanlığı, ölü sayısının artmasından endişe duyulduğunu bildirdi.


Han Yunus'ta sokağa terk edilen Filistinlilerin cesetlerini sokak hayvanları yiyor

Gazze Şeridi'nde öldürülen Filistinlilerin cansız bedenlerini sokak hayvanlarının yediği görüntüler sosyal medyada infiale neden oldu. Medyada yer alan ve Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta kayda alındığı belirtilen görüntülerde İsrail saldırısında öldürülen bazı Filistinlilerin cesetleri görülüyor. Ceset parçaları ve Filistinlilere ait eşyaların sağa sola saçıldığı yolda çok sayıda sokak hayvanının olduğu kameraya yansıyor.

Sokak hayvanlarının ara sokakta bir Filistinliye ait cesedi yediğini gösteren dehşet görüntüler, sosyal medyada infial uyandırdı. Filistinli gazeteci Abdullah Ubeyd, söz konusu görüntüyü 23 Ocak'ta Han Yunus'un Gizan en-Neccar bölgesinde çektiğini aktaran Ubeyd, "Bu cesetler, işgal devleti İsrail ordusunun araçlarının konumlandığı Han Yunus'un Gizan en-Neccar bölgesinin sokaklarında infaz ettiği onlarca Filistinliye ait." ifadesini kullandı.


MHP'de 55 belediye başkanı adayı daha açıklandı

MHP, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için 3 ilçe ve 52 belde olmak üzere, 55 belediye başkanı adayını açıkladı.  Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, partinin yetkili kurullarının değerlendirmeleri ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin onayıyla belediye başkanı adayları belirlendi.

Bu kapsamda İzmir Tire'de Arif Demirkan, Çanakkale Eceabat'ta Hakan Elik, Nevşehir Hacıbektaş'ta ise Hulisi Kurt'u aday gösteren MHP, Çorum, Gümüşhane, Nevşehir, Tokat ve Osmaniye'deki bazı beldelerde de adaylarını açıkladı.


Gelecek Partisi Malatya il yönetimi ve 13 ilçe başkanı istifa etti

Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ile 13 ilçe başkanı, partilerinden istifa etti. İl Başkanı Semih Aksoy, yazılı açıklamasında, kuruluşundan beri içinde bulundukları Gelecek Partisi’ndeki görevlerinden ve üyelikten, gördükleri lüzum üzerine istifa ettiklerini belirtti.

Aksoy, "İş bu sebepten dolayı Malatya İl Başkanlığı, başkanlık kurulu, yönetim kurulu, etik kurulu, disiplin kurulu, 13 ilçe başkanı ve yönetim kurulları olarak ayrıca 880 üyemiz ile birlikte Gelecek Partisindeki tüm görevlerimizden istifa ediyoruz" ifadesini kullandı.


Fatih Camisi'ndeki bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren sanığa 34,5 yıla kadar hapis istemi

Fatih Camisi'nde cami imamı Kurra Hafız Galip Usta ile cami cemaatinden Bilal Erdem'i bıçakla yaralayan şüpheli hakkında 19,5 yıldan 34 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Galip Usta ile Bilal Erdem'in bıçakla, Yusufcan İslam'ın da darp sonucu yaralandığı olayla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşmanın 15 Mayıs'ta yapılmasını kararlaştırdı. İddianamede, sanık Ömer Salgın'ın, Galip Usta ve Bilal Erdem'e yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs etmek" suçundan 18 yıldan 30 yıla kadar, Yusufcan İslam'a yönelik "kasten yaralama" suçundan da 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.


Erzurum, Ağrı, Iğdır ve Kars'ta 273 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Erzurum, Iğdır, Kars ile Ağrı'da, 273 yerleşim yerine kar ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Erzurum'da 30 kırsal mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı yollarda karla mücadele çalışması başlattı. Kar ve tipi nedeniyle Iğdır'da 120, Ağrı'da 122 ve Kars'ta 1 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarında çalışma yürütüyor.


CNN'den iddia: Irak'taki ABD askeri varlığı masada

ABD'li yayın kuruluşu CNN, Washington ve Bağdat yönetimlerinin, Irak'taki Amerikan askeri varlığının geleceğine ilişkin görüşmelere "yakında" başlayacağını iddia etti. CNN, konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberinde, iki ülke yetkililerinin, IŞİD'e karşı ABD öncülüğündeki koalisyonun bir sonraki aşamasını ele alacağını bildirdi. Habere göre, yakında başlayacak söz konusu görüşmelerin bir bölümünün, Irak'taki ABD askeri varlığının sona erdirilmesinin fizibilitesinin ve zamanlamasının belirlenmesine odaklanması bekleniyor. CNN'e konuşan kaynaklar, "ABD, IŞİD ile mücadeleye devam edilmesi ve hükümet ile Irak güvenlik güçlerinin istikrarı da dahil olmak üzere Irak'taki koşullara dayalı bir takvimi tercih ediyor." ifadesini kullandı. Görüşmelere, ABD tarafında askeri yetkililerin yanı sıra diplomatlar da katılacak.


Zelenskiy: Ukraynalı esirlerin bulunduğu Rus uçağının düşmesiyle ilgili uluslararası soruşturma başlatılsın

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Belgorod bölgesinde "İl-76" tipi askeri nakliye uçağının düşmesine ilişkin uluslararası soruşturma başlatılması çağrısında bulundu. Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Belgorod bölgesinde düşen uçakla ilgili Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy ve istihbarat yetkilileri ile görüştüğünü belirterek, "Uçağın düşmesi ve esirlerin değişimi konusunu ele aldık. Ruslar apaçık Ukraynalı esirlerin hayatı ve akrabalarının duygularıyla oynuyor. Ukrayna kamuoyuna baskı yapmak istiyorlar." ifadesini kullandı. Ukrayna Devlet Başkanı, "Şu an asıl önemli olan gerçekler. Dışişleri Bakanlığına uluslararası kamuoyunu uçak kazasına ilişkin bulgularımız konusunda bilgilendirme talimatı verdim. Ukrayna olarak uluslararası soruşturma için ısrarcıyız." değerlendirmesinde bulundu.


Kremlin: Ukraynalı savaş esirlerini taşıyan uçağın düşürülmesinin gelecekte esir takaslarını nasıl etkileyeceği belirsiz

Kremlin, esir takası için 65 Ukraynalı esir askeri taşıyan bir Rus uçağının Ukrayna tarafından düşürülmesinin gelecekte bu tür esir takaslarını nasıl etkileyeceğini şu aşamada bilmenin mümkün olmadığını belirtti.

Interfax haber ajansının bildirdiği habere göre, Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov uçağın düşürülmesinin "canavarca bir eylem" olduğunu ve esir takasıyla ilgili görüşmelerin gizli kalmasının gerektiğini belirtti.


FAA, Boeing 737 MAX 9'un uçuşlarına izin verdi fakat 737 MAX üretim artışını durdurdu 

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) dün yaptığı açıklamada, Alaska Hava Yolları'na ait Boeing BA.N 737 MAX 9 tipi bir uçağın gövde panelinin kopması nedeniyle acil iniş yapmasının ardından Boeing'in 737 MAX uçak üretimini artırmasına izin vermeyeceğini fakat 737 MAX 9 modelinin incelemelerin ardından hizmete dönebileceğini duyurdu.

FAA, açıkladığı karar sonucunda Boeing'in 737 MAX jetlerini mevcut aylık oranda üretmeye devam edebileceğini fakat bu oranı artıramayacağını belirtti. Bu sınırlamanın ne kadar süreceği konusunda bir bilgi vermeyen FAA, Boeing'in her ay kaç adet 737 MAX üretebileceğini de belirtmedi. FAA, Boeing'in en çok satan 737 MAX dar gövdeli uçağının üretimini artırmayı durdurmasının, Boeing tarafından "hesap verebilirliği ve gerekli kalite kontrol prosedürlerine tam uyumu sağlamak" için gerekli olduğunu açıkladı.


IŞİD’e yönelik operasyon: 28 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü IŞİD’e yönelik Kahramanlar-46 operasyonlarında 28 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Türk milletinin huzuru, birlik ve beraberliği için teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacaklarını kaydeden Yerlikaya, güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle mücadeleye aralıksız devam edeceklerini ifade etti.


Yemen'deki Husiler, ABD savaş gemisini vurduklarını duyurdu

Yemen'deki Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, hem Gazze'ye destek hem de ABD ile İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarına karşılık Aden Körfezi ve Babu'l Mendeb Boğazı'nda ABD savaş gemileriyle çatışmalara girdiklerini öne sürdü.

Bölgede ticari gemileri koruyan ABD savaş gemileriyle çıkan çatışmaların 2 saatten fazla sürdüğünü aktaran Seri, "ABD savaş gemilerinden birini vurduk ve 2 ticari gemiyi de geri dönmeye mecbur bıraktık." ifadelerini kullandı.

Saldırıları balistik füzelerle gerçekleştirdiklerine işaret eden Seri, ABD savaş gemilerinin karşı koyma girişimlerine rağmen bazı füzelerin hedeflerine ulaştığını iddia etti.


Filistin Devlet Başkanı Abbas: Gazze Şeridi için askeri bir çözüm yok

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile yaptığı görüşmede, Gazze Şeridi için askeri bir çözümün olmadığını söyledi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Ramallah'taki başkanlık binasında bir araya gelen Abbas ve Cameron, işgal altındaki Filistin toprakları ve Gazze Şeridi'ndeki son gelişmeleri görüştü.

Abbas, Batı Şeria veya Gazze Şeridi'nden Filistinlilerin göçe zorlanmasını reddettiğini yineleyerek, "Gazze Şeridi için askeri bir çözüm mevcut değil." ifadesini kullandı.



.

DAHA FAZLA HABER OKU