Eşi koltukta uyuyabilsin diye 6 saatlik uçuş boyunca ayakta durdu, sosyal medyayı ikiye böldü

"Romantik" jest bazı kullanıcıların hoşuna gitmedi

(Twitter)

Eşi üç koltukluk sıraya uzanıp uyuyabilsin diye 6 saatlik uçuş boyunca ayakta durduğu iddia edilen adamın "romantik" jesti sosyal medyayı ikiye böldü.

Girişimci Courtney Lee Johnson, Twitter'da "Bu adam eşi uyuyabilsin diye 6 saatlik uçuş boyunca ayakta durdu" notuyla bir fotoğraf paylaştı:

İşte buna aşk denir.

Fotoğraf karesinde bir adam uçağın koridorunda, dirsekleriyle iki koltuğa dayanırken, bir kadının da üç koltukluk sırada uzandığı görüldü.

15 binden fazla beğeni ve yüzlerce yorum alan fotoğraf yoğun ilgi görürken, tartışmaya da sebep oldu. Birçok kişi yaşananları Johnson'ın yaptığı gibi "aşk" diye nitelemedi.

Bazılarıysa bu hareketin romantik olduğunu düşündü. Bir Twitter kullanıcısı “Asla BU KADAR aşık olmadım ... Bu hareketi yapacak kadar aşık olmayı sabırsızlıkla bekliyorum" diye yazdı.

Ancak birçok kişi kadının davranışını “bencil” diye niteledi.

Bir kullanıcı “Eğer aşk buysa, ben yalnız kalmayı tercih ederim” derken bir diğeri de "Aşk değil sömürü. Kafasını adamın kucağına koyarak dinlenebilirdi. Çok düşüncesiz” yorumunda bulundu.

Başka bir kullanıcı da şunu söyledi: “Evliliklerini yargılamayacağım. Benim kocam bunu benim için yapacak türden bir adam, ama ben ondan bunu isteyecek bir eş değilim!”

 

 

Öte yandan söz konusu fotoğraf, benzer bir ayrışmaya yol açan ilk uçuş görgü kuralı tartışması değil.

Uçuşta yanında oturan kilolu adamdan çok fazla yer kapladığı için kendisine para ödemesini isteyen yolcu da bu yıl internette tartışmalara neden olmuştu.

Bigbawluh isimli kullanıcı hikayeyi Reddit'in AITA  diye de bilinen “AmItheA****e” (Pislik Olan Ben Miyim) sayfasında paylaşmıştı.

Kullanıcı hikayeyi "Bu ay, önceden ayırttığım ve yerimi seçtiğim 5 saatlik uçuşumda ülkenin öteki ucuna uçuyordum" diye anlatmıştı.

Özellikle iki sıralı bir koridor koltuğu seçtim. Bu yüzden de orta koltuk yoktu, sadece koridor ve pencere. (...) Sonra çok şişman bir adam uçağa bindi ve herhangi bir koltuğa sığarken çok zorlanacağını daha o anda anladım. (...) Oturuyordum ve beni sıkıştırıyordu, bu da beni rahatsız ediyordu.

En sonunda yolcuyla yüzleşen adam, uçuşun böyle gitmeyeceğini söylemişti. İddiaya göre yolcu kolunu çekmeye çalışmıştı ama "kollarını bu şekilde toplamasına rağmen yan koltuğun yaklaşık çeyreğini yine o kaplıyordu."

Adama 'Bakın, eğer bana 150 $ (yaklaşık 860 TL) verirseniz bu duruma dayanacağım. Bu miktar, uçuşun maliyetinin yarısı ve şartlar göz önünde bulundurulduğunda bana yeterli bedeli ödüyor' dedim.

Tartışmanın iki tarafı için de kuvvetli tepkiler verilmişti. Kimileri Bigbawluh'un hareketini "kiloyla dalga geçme" olarak görürken kimileri de haklı olduğunu savunmuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU