AK Parti'den istifa eden Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'ne katılarak Şanlıurfa adayı oldu

Erbakan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gülpınar'ın AK Parti'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'ne katıldığını ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu duyurdu

Fotoğraf: Twitter

AK Parti milletvekilliğinden istifa eden MKYK üyesi Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'ne katıldı.

Independent Türkçe’nin edindiği bilgiye göre Gülpınar AK Parti üyeliğinden de istifa etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gülpınar'ın AK Parti'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'ne katıldığını ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu duyurdu.

Erbakan şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanı Danışmanı, Ak Parti MKYK Üyesi, 24-25-26-27. Dönem Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar Yeniden Refah Partimize katılarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız oldu. Başkanımıza hoşgeldiniz diyor, başarılar ve hayırlı hizmetler diliyoruz.

Nevzat Çiçek: Şanlıurfa’da dengeler değişti

Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, Gülpınar'ın AK Parti'den istifa sürecine ilişkin detayları sosyal medya hesabından paylaştı.

Çiçek şunları söyledi:

Şanlıurfa’da dengeler değişti.Kasım Gülpınar AK Parti üyeliğinden istifa etti. Bu istifa üç gün önce E-Devlet üzerinden yapıldı. Gülpınar önceki gün Erbakan’la görüştü ve Yeniden Refah Partisi’nden Şanlıurfa Belediye Başkan adayı oldu Gülpınar’ın istifa süreci aslında yeni bir süreç değildi. Milletvekilleri aday belirleme süreçlerinde de aynı süreci kendi dünyasında yaşamış ama fiiliyata dökmemişti. Aday olmamış ve daha sonra AK Parti Genel Başkan Danışmanlığına getirilmişti Belediye Başkanlığı için herhangi bir başvurusu olmayışına karşın temayüllerde ismi önde çıkınca, hemşehrileri de bastırınca bu düşüncesini Genel Merkez’le paylaştı. Genel Başkan yardımcılarıyla ve partinin önemli isimleriyle yaptığı görüşmede, temayüllerde iyi çıktığı ancak aday olmaması gerektiği kendisine iletildi ve gerekçe olarak da kendisine söylenmese bile milletvekillerinin tavrı gösterildi. Kendisine ayrılırsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzüleceği ifade edildi. Bu konuşma sonrası kendisine yapılan teklifi geri çevirdi. Bu konuşma sonrası Gülpınar, AK Parti milletvekili listeleri kendisine sorulduğunda verdiği isimlerin listede olduğunu ve böyle bir şeyin mümkün olamayacağını yakın çevresine iletti. AK Parti’nin önemli isimleriyle son görüşmesini cuma günü yaptı ve süreç bu noktaya geldi Şanlıurfa siyaseti tekrar karıştı.

Kasım Gülpınar kimdir?

Mehmet Kasım Gülpınar, 20 Eylül 1969 tarihinde Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde dünyaya geldi. Babası 2012 yılında  yaşamını yitiren, AK Parti'li Milletvekili ve Devlet Bakanı Eyyüp Cenap Gülpınar'dır. 

Kasım Gülpınar, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi.

Devlet Bakanlığında Özel Kalem Müdürlüğü ve Siyasi Danışmanlık, Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Siyasi Danışmanlık görevlerinde bulunan Gülpınar, 24, 25, 26, 27. Dönem AK Parti Şanlıurfa'dan Milletvekili seçilmiştir. Gülpınar, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili AB Uyum Komisyonu Başkanı, Karma Parlamento Komisyonu üyesi ve Türkiye-Fransa Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı'dır. Fransızca, İngilizce ve Kürtçe, iyi düzeyde Arapça ve Farsça bilen Gülpınar, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU