6 milyar dolarlık seriye yeni film geliyor

Filmin senaryosunu tüm zamanların en başarılı yazarlarından biri kaleme alacak

Serinin yıldızı Bryce Dallas Howard'ın üçleme için rol arkadaşı Chris Pratt'ten "çok daha az" ücret aldığını açıklaması tartışmalara neden olmuştu (Universal)

Universal'ın dinozorlarının soyu tükenecek gibi görünmüyor. Stüdyo, halihazırda Jurassic World serisi için yeni bir film geliştiriyor. 

Hollywood Reporter'ın haberine göre, 1993 yapımı ilk Jurassic Park ve 1997 yapımı devam filmi Kayıp Dünya: Jurassic Park'ı (The Lost World: Jurassic Park) Michael Crichton'ın çok satan romanlarından uyarlayan David Koepp, yeni yapımın senaryosu üzerinde çalışıyor.

Spielberg de işin içinde

Variety'nin aktardığına göre proje, seride yeni bir dönem başlatmayı amaçlayan yepyeni bir hikayeye sahip olacak ancak Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Sam Neill, Laura Dern ve Jeff Goldblum da dahil olmak üzere önceki yıldızlardan herhangi birinin geri dönüp dönmeyeceği belirsiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Serinin önemli isimlerinden Frank Marshall, her zamanki yapımcı ortağı Patrick Crowley'yle birlikte prodüktörlüğe geri dönüyor.

İlk filme imza atan Steven Spielberg, şirketi Amblin Entertainment aracılığıyla yürütücü yapımcı olarak görev yapacak. Filmin yönetmen koltuğunda oturacak isimse henüz belirlenmedi.

Jurassic filmleri, Universal'ın en kazançlı serilerinden biri ve tema parklarından lisanslı oyuncaklara kadar çok daha geniş bir finansal ekosistemi besliyor. 

6 milyar dolarlık seri

Serinin toplam hasılatı, enflasyondan arındırılmamış haliyle, küresel gişede 6 milyar doları buldu. 

Jurassic serisinin 6. ve son filmi olan 2022 yapımı Jurassic World: Hakimiyet'in (Jurassic World: Dominion) hasılatı, dünya çapında 1 milyar doları aşmıştı.

Bu film, insanlığın 2018 yapımı Jurassic World: Yıkılmış Krallık'ta (Jurassic World: Fallen Kingdom) tema parkından kaçtıktan sonra vahşi doğaya tamamen entegre olan dinozorlarla birlikte yaşamayı öğrenmek zorunda kalmasıyla sona ermişti.

Tüm zamanların en iyilerinden

Deneyimli senarist Koepp, Görevimiz Tehlike (Mission: Impossible) ve Örümcek Adam (Spider-Man) serilerinin ilk filmlerinin yanı sıra 2002 yapımı Panik Odası (Panic Room) ve 2005 tarihli Dünyalar Savaşı (War of the Worlds) gibi yapımların senaryolarını da kaleme almıştı.

ABD'deki gişe gelirleri açısından incelendiğinde, kaleme aldığı filmlerin 2,3 milyar doları aşan hasılatıyla 60 yaşındaki Koepp, tüm zamanların en başarılı 9. senaristi olarak öne çıkıyor.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU