2023 yapımı romantik komedi gişede fırtına gibi eserek rekor kırdı

Geçen yılın en kârlı filmlerinden biri oldu

Anyone But You, William Shakespeare'in Kuru Gürültü (Much Ado About Nothing) adlı komedisinden uyarlandı (Sony)

2023'te iddialı bir çıkış yapan romantik komedi Anyone But You, küresel gişede büyük bir dönüm noktasını aşmayı başardı. 

Will Gluck'ın yönettiği ve Sydney Sweeney'yle Glen Powell'ın başrollerini paylaştığı film, eleştirmenlerden hem olumlu hem de olumsuz eleştiriler alsa da gişede başarılı olmayı bildi. 

100 milyon doları aştı

Gösterime girdikten sonra hasılatını istikrarlı bir şekilde yükseltmeyi başaran film, küresel gişede 100 milyon dolar sınırını aşmış durumda.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Numbers'a göre, ABD hasılatı 64,2 milyon dolara ulaşan film, uluslararası alandaysa şimdiye kadar 36 milyon dolar kazanmayı başardı.

Anyone but You, 25 milyon dolarlık bütçesiyle 2023'ün en kârlı filmlerinden biri olarak öne çıktı. 

Film, 2016'daki Bridget Jones'un Bebeği'nden (Bridget Jones' Baby) bu yana en başarılı R derecelendirmeli romantik komedi olarak yeni bir rekor kırdı.

ABD'de kullanılan R derecelendirmesi, yanlarında bir ebeveyn veya vasi olmadan 17 yaşından küçüklerin kabul edilmediği filmlere veriliyor.

Orta bütçeli filmin başarısı, beyazperdede romantik komedilere halen ilgi ve talebin olduğunu da gözler önüne serdi.

Beğenilen romantik komedilerin yönetmeni

Adı Çıkmış (Easy A) ve Arkadaştan Öte (Friends With Benefits) gibi beğenilen romantik komedilerin yönetmeni Will Gluck imzasını taşıyan filmde Sweeney ve Powell, birbirinden nefret etmelerine rağmen Avustralya'daki bir düğünde çift gibi davranan iki kişiyi canlandırıyor. 

26 yaşındaki Sweeney, HBO'nun çok konuşulan dizisi Euphoria ve Reality gibi yapımlarla tanınırken 35 yaşındaki Powell, Top Gun: Maverick'le biliniyor.

Anyone But You'nun oyuncu kadrosunda Alexandra Shipp, GaTa, Michelle Hurd, Dermot Mulroney, Rachel Griffiths ve Bryan Brown da yer alıyor.

Anyone But You, ABD'de 22 Aralık'ta gösterime girdi. Filmin Türkiye'de vizyona girmesi beklenmiyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Collider, The Numbers

DAHA FAZLA HABER OKU