Bir çocuğun babasının cesedinin yanında açlıktan ölmesi İngilizleri şok etti

Battersby Noel'den birkaç gün sonra kalp krizinden öldü ve küçük çocuk susuz ve yiyeceksiz halde yalnız kaldı

Çocuk Bronson Battersby, babası Kenneth'in yanında (Sosyal paylaşım siteleri)

Günlerce babasının cesedinin yanında bırakılan 2 yaşındaki Bronson Battersby'nin ölümü Birleşik Krallık'ı (BK) şok etti.

Olay, polis ya da sosyal hizmetlerin muhtemel başarısızlıkları hakkında soru işaretlerini artırdı.

Çocuğun cesedi 9 Ocak'ta babası Kenneth'in cesediyle birlikte BK'nın kuzeyindeki Skegness sahil bölgesindeki evlerinde bulundu.

60 yaşındaki adam en son iki hafta önce komşulardan biri tarafından görülmüştü.

İngiltere merkezli gazetelere göre Kenneth Battersby Noel'den birkaç gün sonra kalp krizinden öldü ve küçük çocuk susuz ve yiyeceksiz halde yalnız kaldı.

Fotoğrafı medyada yayılan sarışın çocuğun annesi Sarah Bessie, Lincolnshire İlçesindeki sosyal hizmetleri suçlayarak oğlunun açlıktan öldüğünü söyledi.

Anne, İngiltere merkezli The Sun gazetesine verdiği röportajda, "Eğer işlerini yapsalardı Bronson hala hayatta olurdu" diyerek Kenneth Battersby'nin 29 Aralık civarında öldüğünü ifade etti.

Onunla birlikte yaşamayan ve onu kasım ayından beri görmeyen Bessie, Kenny'nin ölümünden sonra oğlunun çaresizce yiyecek arayışına girdiği düşüncesinin "hayali olmadığını" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bessie'nin ayrıldığı eski partnerinden 2 çocuğu daha vardı.

Çocuk Bronson ve babası yerel sosyal hizmetler tarafından takip ediliyordu ve annenin eski kocasıyla son teması 27 Aralık'ta gerçekleşti.

Lincolnshire İlçesi Sosyal Hizmetler Müdürü Heather Sandy, "Durumları daha iyi anlamak için şu anda ortaklarımızla davayı inceliyoruz ve aynı zamanda mahkemeler tarafından yürütülen soruşturmanın sonuçlarını da bekliyoruz" dedi.

Sosyal Hizmetler, iki kez durumu polise bildirdiğini söyledi.

Bunlardan ilki 2 Ocak'ta bir sosyal hizmet görevlisinin randevu almak için Battersby'nin evine gittiği ancak yanıt alamadığı zamandı.

Sosyal yardım ekibi, "çocuğun olabileceği diğer adresleri araştırdıktan" iki gün sonra çocuğun ve babasının asıl adreslerine geri dönerek, herhangi bir yanıt alamadığı ve bölgede herhangi bir hareket fark edilmediği için polise yeni bir ihbarda bulundu.

Sosyal hizmet uzmanının beş gün sonra nihayet daire sahibinden anahtarı alıp içeri girdikten sonra iki cesedi bulduğu söylendi.

Tepkisi değerlendirilecek olan sosyal hizmet uzmanı, yaşadığı bu "travmatik deneyim"in ardından izin aldı.
 


Dava, geçen perşembe günü Lincolnshire'daki memurlarının olası hatalarına ilişkin bir soruşturma yürüttüğünü doğrulayan İngiliz polisine havale edildi.

Polis Bölge Komutanı Derek Campbell şunları söyledi:

Kenneth ve Bronson'un öldüğü korkunç koşullar, en hafif tabirle şok edici.


Campbell, "Polisin Battersby (baba) ve Bronson'u (çocuk) daha önce kontrol etme fırsatını kaçırıp kaçırmadığını göreceğiz" dedi.

Skegness'in Muhafazakar Milletvekili Matt Warman, komşuların rolünün önemini vurgulayarak, "Skegness gerçek bir topluluk ruhuna sahip bir yer ve sakinlerinin ne kadar üzgün olduğunu biliyorum" dedi.

Bronson'un üvey kız kardeşi Melanie Battersby, cuma günü yaptığı açıklamada, "polis ve sosyal hizmet görevlilerinin ellerinden geleni yaptığını ve trajediden sorumlu olmadıklarını" vurgulayarak durumu sakinleştirmeye çalıştı.

Melanie, BBC'ye verdiği bir röportajda, yerel yetkililerin Bronson'un ölümünden önce "herhangi bir ihmal veya başarısızlık olup olmadığını değerlendirmek için bir iç soruşturma yürütmesinden memnun olduğunu" söyledi.

37 yaşındaki Melanie Battersby, babası Kenneth'in ölümünden birkaç ay önce zaten kalp krizi geçirdiğini belirtti.

Melanie, Kenneth'in Bronson'a "hayran olduğunu" ve "son nefesine kadar bu küçük çocuk için elinden gelenin en iyisini yaptığını" kaydetti.

 

 

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU