Haley, kendisini defalarca başkasıyla karıştıran Trump'ın akli dengesini sorguladı

Cuma günü eski Başkan, bir zamanlar BM Büyükelçisi olan Haley'nin bir şekilde 6 Ocak'taki güvenliği sağlamaktan sorumlu olduğunu ima eden açıklamalar yaptı

(AP/Reuters)

Cumhuriyetçi başkan adayı Nikki Haley, eski Başkan Donald Trump'ın kendisini Nancy Pelosi'yle karıştırdığı izlenimi veren sözlerine, bu iş için onun "zihinsel olarak uygun" olup olmadığına dair endişelerini dile getirerek karşılık verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cuma günü düzenlenen bir kampanya etkinliğinde 77 yaşındaki Trump, 6 Ocak'taki ayaklanmadan ve göstericilerin ABD Kongre Binası baskını sırasında Haley'in güvenliğe yeterli müdahalede bulundurmadığı iddiasından bahsetti. Haley hiçbir zaman Kongre üyesi olmamıştı ve Trump'ın eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye atıfta bulunduğu anlaşılıyordu.

Trump mitingde "Nikki Haley güvenlikten sorumlu" dedi.

Ona 10 bin kişi, asker, Ulusal Muhafız, ne isterlerse teklif ettik. Geri çevirdiler.

Haley, Meclis Başkanı görevinde olsaydı bile olaya ilişkin güvenlik müdahalesini değerlendirmek onun sorumluluğunda olmazdı. Bu sorumluluk, Ulusal Muhafızlardan yardım kabul etme yetkisine sahip olan Kongre Binası Polis Şefliği'ne ait.

Cumartesi günü bir kampanya etkinliğinde söz konusu açıklamalara yanıt veren Haley şunları söyledi, "Dün gece Trump bir mitingdeydi ve Kongre Binası'ndaki ayaklanmalar sırasında neden güvenlik önlemleri almadığım konusunda benden defalarca bahsetti" dedi.

6 Ocak'ı daha iyi yönetemediğim için.

Başkan adayı sözlerine şöyle devam etti:

6 Ocak'ta Washington DC'de bile değildim.

Kafasının karıştığını söylüyorlar. Başka bir şeyden bahsediyormuş. Nancy Pelosi hakkında konuşuyordu.

Yine de Haley, "Bu senaryoda benden birçok kez bahsetti" diye ekledi. Başkan adayı konuşmasının devamında Trump'ın aday olduğu makamın getirdiği baskılarla başa çıkma becerisine ilişkin endişelerini vurguladı.

Aşağılayıcı bir şey söylemiyorum ama bir devlet başkanlığının getirdiği baskılarla uğraşırken, zihinsel olarak bunu yapmaya uygun olup olmadığını sorguladığımız başka birini daha kaldıramayız. Bunu kaldıramayız.

Bu, Trump'ın siyasi rakiplerini karıştırdığı ilk olay değil. Cuma günü de Başkan Joe Biden ve eski Başkan Barack Obama'yı karıştırmıştı. Trump sık sık Biden'ın yaşını gündeme getiriyor. Halen görevdeki başkan 81 yaşında.

Cuma günü Trump, Biden için "İki cümleyi bir araya getiremiyor" demişti.

Teleprompter'a ihtiyacı var.


 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU