Öztrak: 7-8 yıl önceki sosyal medya paylaşımlarına ceza vermeye kalkarsanız, FETÖ ve PKK terör örgütlerini övmekten partinizde yönetici kalmaz

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasına tepki gösterdi. Diyarbakır’da çocuklarının dağa kaçırıldığı gerekçesiyle bazı annelerin eylem yapmasına ilişkin ise “PKK terör örgütünü lanetliyoruz” dedi

Faik Öztrak / Fotoğraf: CHP Medya Ofisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Öztrak'ın gündeminde Canan Kaftancıoğlu'na hapis cezası kararından Diyarbakır'da eylem yapan annelere, İBB'de işten çıkarılan kişilerden eğitim sistemine pek çok başlık vardı.

Konuşmasının başlangıcında "Genel başkanımıza yapılan saldırılar, belediye başkanlarımıza savrulan tehditler bizi çıktığımız yoldan geri çeviremez" ifadelerini kullanan Öztrak, "Ankara’dan İstanbul’a kadar adalet için atılan her bir adımda kararlılık izleri vardır" dedi.

Kaftancıoğlu'na hapis cezası

CHP Sözcüsü, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasına da değindi. 

"Karar, İstanbul'u kaybeden Sarayın talimatı" ifadelerini kullanan Faik Öztrak, geçmiş paylaşımlara yönelik hapis cezaları verilmesi halinde bu durumdan AK Parti'nin zararlı çıkacağını savundu:

Seçimi kaybetmeyi hazmedemiyorlar. Hazmedemedikçe intikam almaya çalışıyorlar. Aynı AK Parti Genel Başkanı ‘Şiir okudum diye beni hapse attılar diye’ meydan meydan dolaşıp mağdur edebiyatı yapmıştı. Şimdi buradan söylüyorum, 7-8 yıl önceki sosyal medya paylaşımlarına ceza vermeye kalkarsanız, FETÖ ve PKK terör örgütlerini övmekten partinizde yönetici kalmaz. Nereden nereye, söylüyoruz, ülke yönetilmiyor, savruluyor.

Seçim sonuçlarına ilişkin "Milletin parası, millet için harcanmaya başlanmıştır. Sarayın israf muslukları kapatılmıştır" yorumunu yapan CHP Sözcüsü, “İstanbul ve Ankara’ya kayyum” tartışmalarına ilişkin "Sarayın kibirlisinin millet egemenliğine el koymasına karşı duruyoruz" ifadelerini kullandı. Öztrak'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da eleştirileri vardı:

Bu ülkenin gerçek gündemi işsizliktir, yoksulluktur, pahalılıktır, mutfaklardaki boş tenceredir. Tüm çabalar, bu ülkenin, bu milletin gerçek sorununu gözlerden kaçrımak içindir. Atanmış bakanların seçilmiş belediye başkanlarını kamuoyunda ipe sapa gelmez konuşmalarla uyarma görevi ne zamandan beri var? Bıraksın bu uyarmaları, bakan işini yapsın. İstiklal Caddesi’nde pırılpırıl bir gencimiz yaşamını yitirdi.

Öztrak'tan eğitim sistemi eleştirisi

“Bu iktidar eğitim sistemimizi çökertmiştir” ifadelerini kullanan Öztrak, "Vatandaşlar arasında, çocuklar arasında fırsat eşitliği ortadan kalkmaktadır" sözleriyle mevcut sistemi eleştirdi. 

"Bu eğitim sistemi ile çağdaş medeniyletleri yakalayamayız" diyen CHP Sözcüsü, "Kendi meşrebine göre format atmak isteyen iktidarın eğitim sistemimizi getirdiği yer, ne yazık ki uçurumun kenarıdır" açıklamasında bulundu.

“PKK terör örgütünü lanetliyoruz”

Öztrak, bir haftadır Diyarbakır’da çocuklarının dağa kaçırıldığı gerekçesiyle eylem yapan annelere de değindi:

Bir süredir gözü yaşlı analar babalar, Diyarbakır’da bir partinin il binasında dağa zorla kaçırılan çocuklar, gözyaşı döken ana babalar için üzülmemek, kahrolmamak mümkün değil. Bunu yapan PKK terör örgütünü lanetliyoruz. Kaçırılan çocukların ailelerine kavuşması için kim ne gücü varsa seferber etmekten kaçınmasın.

"Annelerin gözyaşlarını yarıştırmaya kalktılar" 

Devletin güç ve otoritesinin sorgulanmaya başladığını savunan Öztrak, "Bu iktidar döneminde evlatlarını yıllardır arayan 'Cumartesi anneleri' unutuldu, onlara bu meydan da yasaklandı. Evladını dağa kaptıran anneler de şimdi Diyarbakır’da bir partinin binasının önüne bırakılıyor" dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak, "Annelerin gözyaşlarını yarıştırmaya kalktılar. Biz tüm gözü yaşlı annelerin yanındayız" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU