Barcelona’da şampiyon olan Şırnak takımının oyuncusu Hamza derede boğuldu… Hayali Beşiktaş ve Milli Takım’da forma giymekti

İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen şampiyonadan birincilikle dönen Şırnak takımının oyuncusu Hamza Avil, serinlemek için girdiği derede akıntıya kapılarak hayatını kaybetti

Şampiyon olan Şırnak takımının oyuncusu Hamza Avil, derede boğularak hayatını kaybetti / Fotoğraf: Facebook

Şırnak’ın Silopi ilçesinin Babındak köyüne ailesiyle pikniğe giden Hamza Avil, serinlemek için girdiği derede akıntıya kapıldı. 

Yakınları tarafından dereden çıkartılan Avil, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Çocuklarını kaybeden Avil'in ailesi, hastane morgu önünde gözyaşı döktü. 

Hamza Avil, geçen yıl İspanya’nın Barselona kentinde 12 ülkeden 64 takımın katılımıyla düzenlenen Costa Brava Futbol Turnuvası’nda Türkiye’yi temsil ederek birincilikle dönen Uluslararası Yetenek Avcısı Futbol Akademisi (UYAFA) Şırnak takımının oyuncusuydu.

“Hamza’nın ismini yaşatacağız”

Uluslararası Yetenek Avcısı Futbol Akademisi (UYAFA) Diyarbakır Bölge Koordinatörü ve Şırnak takımı antrenörü Ekrem Şimşek, Independent Türkçe’ye Hamza’nın ismini yaşatacaklarını söyledi.

 

Ekrem Şimşek
UYAFA Diyarbakır Bölge Koordinatörü Ekrem Şimşek / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Yaklaşık iki yıl önce Beşiktaş Taraftarlar Derneği Şırnak Temsilcisi Burhan Topuz’un “sizinle çalışmak istiyoruz” teklifiyle Şırnak futbol takımını kurmak için çalışmalara başladığını aktaran Şimşek, “Teklifi memnuniyetle karşıladık. UYAFA olarak 5 ay boyunca Şırnak il ve ilçelerde bir çalışma yaptık. Yaptığımız çalışma sonucunda 15 çocuğumuzu keşfettik ve bunlarla bir takım kurduk” dedi.

“5 ay içerisinde iki defa şampiyon olduk”

Geçen sene Nisan ayında çocukları teslim aldıklarını kaydeden antrenör Şimşek, 5 ay gibi kısa bir sürede iki defa şampiyon olduklarını ifade etti.

İspanya’nın Barcelona kentindeki şampiyonadan önce Riva’da 4 günlük bir turnuva düzenlediklerini anlatan Şimşek, “Riva’da Fenerbahçe’yi 9-1, Beşiktaş’ı 4-1 ve Rivaspor’u 5-0 yenerek turnuvada şampiyon olduk. Daha sonra Barcelona macerası başladı. Barcelona’da 12 ülkeden 64 takımın katıldığı turnuvada tüm rakiplerimizi yenerek U13 kategorisinde şampiyon olduk. Şampiyon olan Şırnak takımımız bu sene de Barcelona’ya gidecek” ifadelerini kullandı.

 

Şırnak takımı
Şampiyonluk sonrası Lırnak takımı / Fotoğraf: Facebook

 

“Sol bek oynayan yetenekli bir çocuktu”

Hamza’yı yaklaşık 12 yaşındayken takıma aldıklarını hatırlatan Şimşek, devamında şunları söyledi:

“Hamza inanılmaz yetenekli bir çocuktu. Hamza o yaşına rağmen forvet arkası orta sahada sol bek oynayan çok yetenekli bir oyuncuydu. Onun tek bir hayali vardı, Beşiktaş ve Milli Takım’da forma giymek. Samimi söylüyorum Hamza o hayalini gerçekleştirecek kapasitede bir çocuktu. Zaten geçen hafta Trabzon’a elemeler için gitmişti. Okullar açılıyor diye memleketine dönmüştü.”

Kendi öz evladını kaybetmiş gibi üzgün olduğunu aktaran antrenör Şimşek, Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi (UYAFA) olarak Hamza Avil’in ismini yaşatacaklarını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Helal olsun size aslan parçaları

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya da Ekim 2018’de şampiyon olan Şırnak takımı için yaptığı paylaşımda, “Helal olsun size aslan parçaları. İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen ve yüzlerce futbol takımının katıldığı uluslararası Costa Brava Futbol Turnuvası'nda Türkiye'yi temsil eden Şırnak UYAFA futbol takımı, finalde Danimarka'yı mağlup ederek şampiyon oldu” ifadelerini kullanmıştı.

Şampiyonluk kutlaması
Şırnak takımın şampiyonluk kutlaması


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU