Suudi Arabistan ve BAE: Yemen'deki meşru hükümete desteğimiz sürecek

İki ülkenin ortak açıklamasında, 'yakın koordinasyonun' devam edeceği bildirildi

Fotoğraf: Şarku'l Avsat

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından yapılan ortak açıklamada, meşru Yemen hükümeti ve Güney Geçiş Konseyi’nin Riyad’ın diyalog çağrısına verdiği cevabın memnuniyetle karşılandığını ifade edildi.

"Olumlu atmosfer ve kardeşlik ruhunu sürdürmenin gereği" vurgulanan açıklamada, bölünmenin reddedilmesi gerektiği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ortak açıklamada, iki ülkenin, ateşkes konusundaki taahhüdü takip etmek, anlaşmazlığı sona erdirmek ve krizin etkilerini ele almak için katkı sağlayacak yapıcı diyaloğu başlatmak için çeşitli taraflarla yakın koordinasyon içinde çalıştığı kaydedildi.

Suudi Arabistan ve BAE, herhangi bir hareketi, askeri faaliyeti veya kamu ve özel mülkiyete yönelik uygulama veya ihlalleri tamamen durdurmanın önemini vurgulayarak, aralarında çatışma patlak veren taraflarca kurulan ortak komite ile ciddiyetle çalışılması gerektiğini vurguladı.

Açıklamada, İran projesi ve Husi milisleri hezimete uğratmak için Yemen hükümetine verilen desteğinin devam edeceği yinelendi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’ya göre ortak açıklamada şu ifadelere ver verildi:

“Suudi Arabistan ve BAE hükümetleri, Aden’de meydana gelen askeri ve siyasi gelişmeler hakkında yaptıkları 26 Ağustos 2019 tarihli ortak açıklamalarında vurguladıkları gibi Yemen'deki meşru hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu’ndaki sorumluluklarını yerine getirme konusundaki kararlılıklarıyla bütün siyasi ve askeri çabaların devam edeceğini belirtiyor. Meşru Yemen hükümeti ve Güney Geçiş Konseyi’nin Riyad’ın diyalog çağrısına verdiği cevap BAE ve Suudi Arabistan tarafından memnuniyetle karşılandı. Her iki ülke de bu olumlu atmosferi ve kardeşlik ruhunu sürdürmekle birlikte bölünmenin reddedilmesi gerektiğini vurguluyor. Bu, Aden, Abyan ve Şebva bölgelerinde yaşanan krizinin sona ermesine yönelik önemli ve olumlu bir adımı temsil etmektedir. Her iki ülke de İran projesini, Husi milisleri ve Yemen’deki terör örgütlerini hezimete uğratmak için meşru hükümete verilen desteğin devam edeceğini teyit ediyor. Bu bağlamda, iki ülkenin hükümetleri Yemen halkına yönelik insani yardımların devam edeceğinin de altını çiziyor.”

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Ebru Karalar

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU