Ünlü aktörden gözden kaçan filmiyle ilgili şaşırtan açıklama

1999 yapımı Scorsese filmi gişede fiyaskoyla sonuçlanmıştı

Filmin senaryosunu Taksi Şoförü'nün yazarı Paul Schrader kaleme almıştı (Paramount Pictures)

Nicolas Cage, gözden kaçan psikolojik dram filmi Yaşamın Kıyısında'yla (Bringing Out The Dead) ilgili konuştu.

Joe Connelly'nin aynı adlı romanından uyarlanan ve Martin Scorsese'nin yönettiği film, sürekli ölümlere tanık olmanın stresi nedeniyle depresyon ve uykusuzlukla mücadele eden ambulans görevlisi Frank Pierce'ı merkeze alıyordu.

Gişede çakıldı

Pierce rolündeki Nicolas Cage'e Patricia Arquette, John Goodman, Ving Rhames ve Tom Sizemore gibi isimler eşlik ediyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaşamın Kıyısında 1999'da vizyona girdiğinde, 55 milyon dolarlık yapım bütçesine karşılık dünya çapında yalnızca 16,8 milyon dolar hasılat elde ederek gişede fiyaskoyla sonuçlanmıştı.

Deadline'a verdiği ve büyük beğeni toplayan son filmi Rüya Senaryo'yu (Dream Scenario) anlattığı röportajında Cage, Yaşamın Kıyısında'yı da değerlendirdi ve gösterime girdiği dönemde filmin yanlış anlaşıldığını iddia etti.

"Bir kez daha izlemeye değer"

"O filmi seviyorum ve zamana direneceğini düşünüyorum" diyerek söze başlayan Cage, geçenlerde tekrar izlediği yapımla ilgili şöyle dedi:

Filmin bir kez daha izlemeye değer olduğunu düşünüyorum. Bunun gerçekten de en iyi filmlerimden biri olduğuna inanıyorum. Yılan Gözler (Snake Eyes) ve Büyük Hazine (National Treasure) arasında bir yerdeydim ve bunun en sıradışı film yapım tarzı olduğunu düşünüyordum.

"Film yanlış anlaşıldı"

"Martin Scorsese'nin tarzını en soyut hale getirdiği filmdi" diyen 60 yaşındaki aktör ekledi:

Film öyle bir şekilde pazarlandı ki, muhtemelen macera filmleri yaptığım için, insanlar bunun bir ambulans aksiyonu olacağını düşündü. Ama öyle değildi. Joe Connelly'nin çok iyi bir kitabına dayanan, tükenmiş bir sağlık görevlisinin çok acı verici karakter analiziydi. Ama yanlış anlaşıldı ve bence bu film, belki yüksek çözünürlüğe geçtiğinde, yeni bir soluk alacak.

"Yaptığım en iyi film"

Cage'e daha önce en iyi filmleri sorulmuştu. Elveda Las Vegas (Leaving Las Vegas) ve Pig'in yanı sıra Yaşamın Kıyısında'yı da sayan Cage, "Bunun şimdiye kadar yaptığım en iyi film olabileceğini söylemeliyim" demişti.


Independent Türkçe, Deadline, ScreenRant, GamesRadar

DAHA FAZLA HABER OKU