Eski Güney Carolina Valisi Mark Sanford Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerinde Trump’a rakip oluyor

“Cumhuriyetçi Parti olarak yolumuzu kaybettiğimizi düşünüyorum”

Trump 28 Ağustos günü Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda Mark Sanford, Joe Walsh ve Bill Weld'i kastederek “İnanabiliyor musunuz? Cumhuriyetçi Parti içinde onay oranım yüzde 94 ancak yine de bana karşı yarışan üç yardakçı var” ifadelerini kullanmıştı (Reuters) 

Eski Güney Carolina valisi ve kongre üyesi Mark Sanford, Cumhuriyetçi Parti ön seçiminde ABD Başkanı Donald Trump’a karşı yarışacak.

Sanford Fox News Sunday’e verdiği röportajda “Seçime gireceğimi söylemek için buradayım” diyerek bu hafta resmi bir kampanya başlatacağını söyledi.

Sözlerine “Bence bir Cumhuriyetçi olmanın ne anlama geldiği hakkında konuşmalıyız” diye devam eden Sanford “Cumhuriyetçi Parti olarak yolumuzu kaybettiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sanford 2016 başkanlık seçimlerinden beri Trump’ı sesli şekilde eleştiriyor. Daha önce Güney Carolina valisi olan Sanford 2018 ara seçimlerinde kongredeki koltuğunu kaybetmişti. 

Bu yenilginin ardından The New York Times’ın forum sayfasına yazdığı yazıda Sanford partisini “Başkan Trump’ın siyasi yaklaşımından bir adım uzaklaşmaya” çağırmıştı.

Trump’a karşı vereceği seçim yarışında Sanford, adaylıkları uzun zamandır belli olan diğer rakipleri eski kongre üyesi Joe Walsh’i ve eski vali Bill Weld’i izleyecek.

Trump’ın Cumhuriyetçiler arasındaki onay oranı hala yüksek ve parti içinde adaylığını zora sokabilecek hareketlerin ilerleme kaydetmesi zor görünüyor. Ancak yine de her ne kadar etkisiz olsa da Trump’a yönelik istikrarlı bir parti içi eleştirisi hep bulunuyor.  

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU