Katar'dan Rusya'ya ilginç teklif: Havalimanlarınız için şahin eğitelim

Geçtiğimiz ay bir Rus havayolu şirketine ait uçak, kalkışı sırasında martı sürüsüne çarpmış ve havalimanı yakınlarındaki bir mısır tarlasına acil iniş yapmak zorunda kalmıştı

Katar'da her yıl ocak ayında düzenlenen Uluslararası Şahin ve Avcılık Festivali'ne birçok ülkeden katılım gerçekleştiriliyor / Fotoğraf: KATARA

Katar’da Avcı Şahinlerin Korunması Örgütü Kanas'ta üst düzey yöneticilik yapan Faruk Aceli, ülkesindeki uzmanların Rusya havalimanlarında uçuşları sekteye uğratan martıları ve göçmen kuşları korkutması için yardıma hazır olduğunu söyledi.

Şahinlerin eğitimi konusunda uzman olan Aceli, açıklamasında “Şahin avcılığı sadece geleneksel bir eğlence yöntemi değil, ekosistemin kontrol edilmesi için de mükemmel bir araç. Bu yırtıcı kuşlar, havalimanlarındaki diğer kuşların uzaklaştırılması konusunda son derece başarılı” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rus yetkililere seslenen Aceli, şahinlerin eğitimi konusunda uzman yardımı sağlamak için ülkesinin hazır olduğunu söyledi. Moğolistan, Kazakistan ve Gürcistan başta olmak üzere birçok ülkenin bu uygulamayı kullandığına dikkat çekti.

Katarlı uzman, havalimanı yakınlarında uçan kuşların yırtıcı kuşları fark ettiğinde bölgeden hızlıca uzaklaştığını, en verimli ve en doğal taktiğin bu olduğunu ifade etti.

Kanas çalışanlarının Rus veterinerlere şahin tedavisi eğitimi verebileceğini aktaran Aceli, “Kuruluşumuzun asıl amacı, dünyanın her yerindeki tüm şahin türlerini korumaktır. Bu konuda herkesle işbirliği yapabiliriz. Ülkemizde sadece şahinlere hizmet eden büyük hastanelerimiz mevcut” açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz ağustos ayında Rus havayolu şirketi Ural Airlines’a ait A321 tipi uçak, Zhukovsky Uluslararası Havalimanı'ndan kalkışı sırasında martı sürüsüne çarpmış ve bir mısır tarlasına acil iniş yapmak zorunda kalmıştı. Kazada 23 kişi yaralanırken, hükümet, kuş sürülerine karşı önlem alınması için çalışma başlatılacağı sinyalini vermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU