Donald Trump: "Köpek gibi hasta olsanız da oy kullanın"

Eski Başkan, seçmenler oy kullandıktan kısa bir süre sonra "hayatlarını kaybetse" bile yaptıkları şeyin "buna değeceğini" söyledi

(AP)

Donald Trump, ilk büyük seçim sınavının arifesinde yaptığı cüretkar mitingde seçmenleri "köpek gibi hasta" olsalar bile Iowa önseçimine katılmaya çağırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski Başkan, seçmenler oy kullandıktan kısa bir süre sonra "hayatlarını kaybetse" bile yaptıkları şeyin "buna değeceğini" söyledi ve kayınvalidesinin cenazesine katılma gerekçesiyle hukuk davasının ertelenmesi talebini reddeden New York yargıcını bir kez daha ağır bir şekilde eleştirdi.

Trump'ın bu sözleri pazar günü öğleden sonra Indianola'da yüz yüze gerçekleşen miting sırasında geldi. Trump daha önce Iowa'da planlanan diğer etkinlikleri eyaletteki kötü hava koşulları nedeniyle tele-mitinglerle değiştirmek zorunda kalmıştı.

Eski Başkan, toplanan kalabalığa "Evde kalamazsınız" dedi.

Köpek gibi hasta olsanız ve 'sevgilim, yapamayacağım' deseniz bile…

Oy verdikten sonra hayatınızı kaybetseniz bile buna değer.

Diğer yandan toplananlara "Tanrı'ya dua etmelerini" söyleyip daha sonrasında da Yargıç Kaplan'ı "ülkedeki en kötü yargıç" diye tanımlarken Trump'ın sözlerini karıştırdığı görüldü.

 

Donald Trump
Eski Başkan, oy kullandıktan kısa bir süre sonra seçmenler "hayatlarını kaybetseler" bile ölümün "buna değeceğini" söyledi (AP)


Kendi sosyal medya platformu Truth Social'da daha önce yaptığı açıklamaları ve paylaşımları yineleyerek şunları söyledi:

Eşimin içi ve dışı muazzam güzellikte bir kadın olan annesi…daha yeni hayatını kaybetti.

Karım bu yüzden çok yıkıldı. Benim de sahte bir davam var, tamamen sahte bir dava. Yargıca, bana çok yakın olan kayınvalidemin cenazesi için bir gün izin alıp alamayacağımı sorduk. O da 'Hayır' dedi.

Trump sözlerine şöyle devam etti:

Bunlar hayvan. Bunu hayal edebiliyor musunuz? ...Hayır dedi, bir gün izin alamıyoruz. Bunlar kötüler. Bunlar radikal solcu deliler ve bana zarar vermek istiyorlar, bunun sandıkta beni etkileyeceğini ve böylece seçimi kazanabileceklerini düşünüyorlar.

İnsanların buna kanacağını sanmıyorum. Ama bir düşünün... Eşim çok özel bir kadın olan annesinin cenazesinde duracaktı... Orada tek başına durması gerekiyor.

Trump "öyle ya da böyle" cenazede olacağına söz verdi.

Cumartesi günü NBC News/Des Moines Register/Mediacom tarafından yayımlanan son ankete göre Trump, Iowa'da oyların yüzde 48'ini alırken Haley yüzde 20'yi, DeSantis ise yüzde 16'yı gördü.

Anketteki rakamlar, cumartesi günü itibarıyla Trump'ı yüzde 51,3'te gösteren ulusal anket sitesi FiveThirtyEight'in rakamlarıyla örtüşüyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU