Yeni uyarlama gişede fırtına gibi: Şimdiden bütçesini karşıladı

2004 yapımı ilk filmde Lindsay Lohan ve Rachel McAdams rol almıştı

Müzikalin başrollerinde Reneé Rapp, Angourie Rice, Avantika Vandanapu ve Christopher Briney yer alıyor (Paramount Pictures)

ABD'de 12 Ocak'ta gösterime giren Mean Girls (Mean Girls the Musical), şimdiden bütçesinin büyük bir kısmını geri kazanmış durumda. 

Yeni müzikal, Rosalind Wiseman'ın 2002 tarihli Queen Bees and Wannabes (Kraliçe Arılar ve Özentiler) adlı kitabından esinlenen 2004 yapımı gençlik komedisi Kötü Kızlar'ın (Mean Girls) ve aynı adlı 2018 Broadway müzikalinin bir uyarlaması. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Senaryosu Tina Fey'e ait filmde Angourie Rice, Kraliçe Arı Regina George'u alaşağı etmek için bir komploya dahil olan lise öğrencisi Cady Heron rolünde.

Variety'ye göre, Mean Girls'ün hafta sonu hasılat tahmini sadece ABD'de bile 32 milyon doları buluyor. Bu gişe hasılatı, ilk filmin 24,4 milyon dolarlık açılış kazancından bir hayli yüksek.

Müzikal, gösterime girer girmez bütçesinin neredeyse tamamını kazanmayı başardı. Yeni film, modern bir gişe rekortmeni ölçeğinde pahalı sayılmasa da tahmini 36 milyon dolara mal oldu.

Türkiye'deki vizyon tarihi belirsiz

Öte yandan Mean Girls, gösterime girdiği diğer 16 bölgeden 6,5 milyon dolar kazanmayı başardı. 

Film gelecek hafta sonu Britanya ve Yeni Zelanda'da gösterime girecek. Yönetmen koltuğunda Samantha Jayne ve Arturo Perez Jr.'ın oturduğu müzikalin Türkiye'deki vizyon tarihi şimdilik belirsizliğini koruyor.

Bilet alanların çoğu kadın

Variety ayrıca, filme bilet alanların yüzde 76'sının kadın ve yüzde 60'ının da 25 yaşın altında olduğunu bildirdi. 
 


Paramount, anketlerden elde ettiği verileri paylaşarak izleyicilerin yüzde 75'inin bilet almadan önce bunun bir müzikal olduğunu bildiğini, yüzde 16'sınınsa "hayal kırıklığına uğrayarak" salondan ayrıldığını duyurdu.

"İzleyiciler neyle karşılaşacaklarını biliyordu"

Stüdyonun dağıtım şefi Chris Aronson, "Herhangi bir sürpriz olduğunu sanmıyorum. İzleyiciler neyle karşılaşacaklarını biliyordu" dedi ve ekledi:

Fey'in çağdaş yorumu sinemaseverler arasında yankı buldu.

İlk filmde Rachel McAdams'la birlikte başrolü paylaşan Lindsay Lohan, farkında olmadan okulun "Plastikler" diye adlandırılan popüler grubuna giren yeni kız Cady'yi canlandırıyordu.

Mark Waters'ın yönettiği Kötü Kızlar'da ödüllü oyuncu Amanda Seyfried de rol alıyordu.

Tina Fey müzikalde de var

Senarist Tina Fey, aynı zamanda filmde Cady'nin öğretmeni Bayan Norbury'yi de canlandırıyordu. 53 yaşındaki Fey, bu filmde de rolünü bir kez daha canlandırıyor.

Kötü Kızlar, 17 milyon dolarlık bütçesine karşılık dünya çapında 130 milyon dolar hasılat yapmayı başarmıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU