Fehmi Koru: HDP'de "Çocukların dağdan indirilmesini sağlarsak PKK ile içli dışlı görüntü verir miyiz?" ürkekliği var

Fehmi Koru, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde yapılan oturma eylemini yazdı

Fotoğraf: AA

Gazeteci Fehmi Koru, kişisel blogunda yazdığı yazıda, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin sorununun çözümüne yönelik harekete geçmesi gerektiğini savundu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"PKK ile irtibatlı veya iltisaklı görünmekten çekindiği için..."

HDP'nin Diyarbakır'da aldığı oy nedeniyle ailelerin parti binası önünde eylem yapmasının doğal olduğunu ifade eden Koru, partinin PKK'yla irtibatlı veya iltisaklı görünmekten çekindiği için ürkek davrandığını öne sürdü.

Platform kurma önerisi

"HDP çocukların dağdan getirilmesinde çözümden yana tavır alırsa bu onu terör örgütüyle irtibatlı veya iltisaklı yapmaz mı? Sanıyorum, HDP’de yaşanan ürkekliğin altında bu soru yatıyor. 'Araya girer ve hele çocukların dağdan inmesini sağlarsak PKK ile içli dışlı bir görüntü verir miyiz?' ürkekliği bu." diyen Koru, HDP'ye tek başına hareket etmekten çekinmesi halinde başka partilerle platform oluşturabileceğini önerdi.

"Anneleri evlatlarına kavuşturma platformu..."

Koru, "Anneleri evlatlarına kavuşturma platformu’ içerisinde yer almak, yer alan partiler için, demokratik siyasetin kanallarını güçlendirmeye de yarayacaktır." görüşünü dile getirerek, platformun ilk işinin ortak bir bildiride mutabakat sağlamak olması gerektiğini belirtti.

"Devletin açılımı başarılı olamadı, sivil siyaset kolları sıvamalı"

Diyarbakır'daki eylemin çatışma dönemini geride bırakma fırsatı yaratabileceğine değinen Koru, "Devletin başlattığı ‘açılım’ başarılı olamadı, sivil siyaset başarı için kolları sıvamalı. Annelerin gözyaşları bunu sağlama potansiyeline sahip." dedi.

 

Fehmi Koru'nun yazısının tamamını okumak için tıklayın.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU