DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan'dan başsağlığı mesajı: Toprak bile ölümlerden yoruldu, ölümü kutsayanlara karşı yaşamı savunmaya devam edeceğiz

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve parti yöneticileri bugün İstanbul'da sivil toplum örgütleri ve yöre dernekleriyle bir araya geldi

Fotoğraf: Twitter

Bakırhan burada yaptığı konuşmada; "Yaşamını yitiren askerlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Savaşın acısını en çok biz Kürtler, Sosyalistler, Devrimciler biliyor. Bu ölümleri durdurmak için elimizden geleni yapacağız. Ama savaşın acısını bilmeyenler yeniden savaş sloganları atıyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakırhan şunları söyledi: 

Bugün yine Türkiye'nin dört bir yanına ölüm haberleri gitti. Sıvasız evlere, depremzede çadırlarına, yoksul evlerine, evlatlarının acılı haberleri gitti. Bizler bu çatışmalarda yaşamını yitiren askerlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz, sabırlar diliyoruz. Maalesef ülkemizde 40 yıldır devam eden bu çatışmaların maliyetini yoksullar ödüyor, emekçiler ödüyor, toplum ödüyor, toplum artık ölümlerden yoruldu. Toprak bile artık ölümlerden yoruldu. Ama bu çatışmalarda savaşlarda yaşamını yitirmeyenler, bedel ödemeyenler yine muhtemelen bugün de izleyeceğiniz gibi savaş naraları atmaya, hamasetle siyaset yapmaya, ölümleri kutsamaya devam edecektir. Evladını kaybedenlerin acısını paylaşıyoruz. Ateşin düştüğü yeri yaktığını en iyi siz Kürtler, demokratlar, devrimciler bilirler.

Savaşı bilmeyen yaşamayanlar, savaş naraları atmaya devam edecektir. Biz HEP'ten bugüne kadar devam eden bütün siyasi partilerimizle birlikte bu ülkede çatışma olmasın, savaş olmasın, bu ülkenin gencecik evlatları yaşamını yitirmesin diye mücadele ettik, etmeye devam edeceğiz. Bizler savaş naraları atanlara karşı, ölümü kutsayanlara karşı yaşamı savunmaya devam edeceğiz. Yaşam değerlidir, kıymetlidir. Bizler bu ülkede askeri ve güvenlikçi politikalarla bu meselelerin çözülmediğini, çözülmeyeceğini bir kez daha belirttik. Biraz vicdan sahibi olmak gerekiyor. Bir arada, insanca, kardeşçe eşit bir şekilde yaşamak varken, demokratik bir ortamda kardeşçe insanca yaşamak varken maalesef yönetimler, iktidarlar kamplaşmayı, kutuplaşmayı, sorunları, diyalogla müzakere ile çözme yerine işte böyle. Askeri politikalarla çözmeye çalışıyorlar. Tekrar ediyorum, siz değerli arkadaşlarımızın gücü ve desteğiyle bir gün mutlaka bu ülkeye barışı getireceğiz.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU