Hürriyet yazarı Selvi: Sanıyorum denklemler yerine oturana kadar kabine değişikliği yapılmayacak

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Ankara kulislerinde en sık konuşulan konulardan kabine değişikliği meselesini köşesine taşıdı

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Ankara'da konuşulan kabine değişikliği söylentileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takınacağı tutum ile ilgili bir köşe yazısı kaleme aldı.

Selvi "Erdoğan, kabine değişikliğiyle ilgili haberlerin mürekkebi kurumadan bakanlarını değiştiren bir lider değil" dedi, kabine değişikliği söylentisinin çıkmasının nedenlerini yazdı.

Selvi'ye göre söylentilerin son zamanda artmasının iki nedeni var. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biri Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın AK Parti’nin 18. kuruluş yıldönümü töreni, 30 Ağustos resepsiyonu ve il başkanları toplantısına katılmaması.

Bir diğer neden ise Perşembe günü AK Parti İl Başkanları toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı bakanlarla bir araya gelip yarımşar saat görüşmesi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan il başkanları toplantısından sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı çağırarak ayrı ayrı görüşmüş. Soruşturdum, “Devlet işi” dediler. Yani siyaset işi değilmiş. Hem bu üç bakanın yeri sağlam. Ama söylentisi yetti.

Kabine değişikliği 2-3 ay sonra

Kabine değişikliği sorulduğunda Erdoğan, “Böyle bir şey yapılması gerekiyorsa biz yaparız, siparişle bu işler olmaz” demişti. Erdoğan, kabine değişikliğiyle ilgili haberlerin mürekkebi kurumadan bakanlarını değiştiren bir lider değil. Hatta yazılıp konuştuğu zaman değiştirecekse de değiştirmiyor. Zamanlamasını ve çerçevesini kendisinin belirlediği zamanlarda yapıyor. Bu kez de öyle olacak gibi. Perşembe gecesi yaşadığımız hareketliliği paylaştığım bir parti yöneticisi, “Bu işleri bilen birisinin bana söylediğine göre kabine değişikliği 2-3 ay sonra” dedi.

Selvi, Erdoğan’ın kabinenin performansı, ekonomi yönetimi ve yeni döneme ilişkin strateji kapsamındaki değerlendirmesinin ne olduğunun bilinmediğini, kabine değişikliğinin zaman alacağını söylüyor:

Cumhurbaşkanı'nın bir değerlendirme yapmasından daha tabii bir şey olamaz. Ama o değerlendirmenin ne olduğu bilinmiyor. Sanıyorum bu denklemler yerine oturana kadar kabine değişikliği yapılmayacak.

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU