Erdoğan: Milletimiz hâlâ imam hatiplere çöldeki vaha gözüyle bakıyor

"Bu millet bir daha asla yeni 27 Mayıs'ların, 12 Eylül'lerin, 28 Şubat'ların yaşanmasına izin vermez" diyen Erdoğan, imam hatip neslinin yetişmesine özel önem verdiklerini kaydetti

Erdoğan, Malatya'da ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen 16. İmam Hatipliler Kurultayı'na katılarak konuşma yaptı./ Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya İnönü Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ÖNDER İmam Hatipliler Buluşması’na katıldı.

İmam hatiplerin güvenilip evlat emanet edilecek okullar olarak görüldüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu okullarda yetişen gençlere büyük sorumlulukların düştüğünü belirtti:

Bu altın oranın yakalanması ancak kaliteli, nitelikli ve özgün bir eğitim öğretimle mümkün olacaktır. Onun için imam hatip neslinden beklentim ve beklentimiz çok.

İhlas ve sabırla yürütülen çetin bir mücadelenin en tatlı meyvesi olan imam hatipler bu noktada hayati role sahiptir.

Bu okullar sıradan bir eğitim öğretim kurumu olmanın ötesinde, ülkemize istikamet çizen, ufkumuzu aydınlatan, en önemlisi de öz değerlerimize sahip çıkan nesillerin yetiştiği eğitim öğretim kurumlarıdır.

Milletimiz hâlâ imam hatiplere çöldeki vaha gözüyle bakıyor.

Anadolu insanı bu okulları, evlatlarını huzur-u kalple emanet edebilecekleri güvenli bir liman olarak görüyor. Hiçbirimizin bu beklentileri boşa çıkarma gibi bir hakkı yoktur.


"Allah'a hamdolsun artık katsayı gibi ucubelerle uğraşmak zorunda değiliz" diyen Erdoğan, devletin imam hatipleri sahiplendiğini söylerken "Devlet idaresinde imam hatip okullarını adeta bir tehdit gibi gören jakoben zihniyeti söküp attık" yorumunu yaptı. 

"Bu okulları 3-5 kendini bilmezin insafına terk etmedik"

Kendisinin de bir imam hatipli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Büyüklerimizin, abilerimizin, Celal hoca gibi dava adamlarının emaneti olan bu okulları 3-5 kendini bilmezin insafına terk etmedik.


"İmam hatip neslinin yetişmesine özel önem verdik"

Erdoğan, özellikle son 25 yıllık dönemde imam hatiplere "özel önem" verdiklerini kaydetti: 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımızdan Cumhurbaşkanlığımıza kadar üstlendiğimiz tüm görevlerde imam hatip neslinin yetişmesine özel önem verdik.

Çünkü biz harcı 'Bismillah' denilerek karılan, her tuğlası yine 'Bismillah' denilerek konulan o güzel çatı altında önce vefayı öğrendik.

Bu çatı bize dürüstlüğü, samimiyeti, hasbiliği, diğergamlığı, ülkesine, milletine, bayrağına yürekten bağlı olmayı öğretti.

Biz bu okullarda mücadeleyi, sabrı, dirayeti, cesareti öğrendik.

Biz imam hatiplerde ahlakı, dayanışmayı, sadece varlıkta değil, yoklukta bile ekmeğimizi muhtaçlarla paylaşmayı öğrendik.


2002-2003 eğitim öğretim yılında 443 olan imam hatip okulu sayısının bin 623'e çıktığını belirten Erdoğan, imam hatip liselerinin toplam liseler içindeki oranının 17 yıl önce yüzde 8 iken, bugün yüzde 18'e yükseldiğini kaydetti.

Erdoğan, imam hatiplerdeki öğrenci sayısının 1 milyon 300 bine ulaştığını vurgulayarak bu okulların rağbet edilen kurumlar haline geldiğini söyledi.

 

Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU