Akdamar Adası'ndaki Surp Haç Kilisesi'nde 7. ayin yapıldı

Akdamar Adası'ndaki Surp Haç Kilisesi'nde yılda bir kez ayin yapılıyor. Bu yılki ayini Türkiye Ermenileri Patriklik Kaymakamı Episkopos Sahak Maşalyan yönetti

Akdamar Adası'nda bulunan Surp Haç Kilisesi, Ermeniler için önemli bir dini mekan / Fotoğraf: AA

Van Gölü’ndeki Akdamar Adası’nda bulunan Surp Haç Kilisesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın özel izniyle yılda bir kez ibadete açılıyor.

Kilise, bu yıl yedinci ayine ev sahipliği yaptı.

Ayine katılmak üzere yurt içi ve dışından kente gelen çok sayıda kişi Gevaş ilçesindeki Akdamar İskelesi'nden teknelerle adaya ulaştı.

Ayini Patrik Kaymakamı yönetti

Ayini Türkiye Ermenileri Patriklik Kaymakamı Episkopos Sahak Maşalyan yönetti. Beraberindeki din adamlarıyla birlikte adaya gelen Maşalyan, ayin esnasında ettikleri duaları ve iyilik temennilerini Van Gölü'nün mavi sularına ve serin rüzgarına bıraktıklarını söyledi.
 


“Van Gölü, Doğu Anadolu Bölgesi'nin turizm gözü haline gelmiş, Akdamar Adası ise göz bebeği olmuştur” diyen Maşalyan, “Ülkemizdeki bu insanlık mirasının korunması ve tanıtılması, hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

Ayinler 2010'da başladı

1915 yılındaki Rus işgalinin ardından ayine kapatılan kilise 2005 yılında restore edilmiş, 2007’de ise müze yapılmıştı. 95 yıl sonraki ilk ayin 2010 yılında yapıldı.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU